Pages

perjantaina, syyskuuta 01, 2006

Helmikuu2006: Kirjoittamisen itsearviotesti

Löysin mainion Kirjoittamisen Itsearviotestin netistä! (Miksen aikaisemmin ole tuollaista nähnyt?)

Tässä minun testitulokset:

TIEDON MUOKKAAMINEN
  • Sait korkeat pisteet tiedon muokkaamisesta. Tämä viittaa siihen, että olet halukas ottamaan vastaan palautetta ja muokkaamaan tekstiäsi tarvittaessa. Suhtautumisesi kirjoittamiseen muistuttaa asiantuntijan asennetta, mikä on erittäin hyvä merkki.

TIEDON TOISTAMINEN

  • Tiedon toistamisen strategia tuntuu sinusta hyväksyttävältä. Sinun tulisi tarkistaa asennettasi kirjoittamiseen: pystytkö ottamaan vastaan palautetta? Vai etenetkö kuin juna, riippumatta muiden kommenteista? Oletko lainkaan halukas itse muokkaamaan ja kehittelemään omaa tekstiäsi? Pitääkö kaiken syntyä yhdellä istumalla?

KIRJOITTAMISEN VAIKEUDET JA ILMAISUN TYREHTYMINEN

  • Kirjoitat säännöllisesti, mielialasta riippumatta, mikä on tyypillistä luoville ja tuotteliaille kirjoittajille. Ilmaisun tyrehtyminen on sinulle vieras asia. Mikäli kirjoittaminen tuntuu aina helpolta, tarkista vaatimustasoasi. Saatko korkeat pisteet Tiedon toistamisesta? Siinä tapauksessa näennäinen helppous saattaa olla merkki kehityksen pysähtymisestä ja rutiininomaisiin ratkaisuihin tyytymisestä.

KIRJOITTAMINEN LUOVANA JA TUOTTAVANA TOIMINTANA

  • Olet tuottelias ja saat paljon aikaan. Pidät kirjoittamista luovana toimintana, joka kehittää ajattelua. Rakennat jopa uusia ilmaisutapoja ja ideoita kirjoittamalla. Muista kuitenkin, että tämä ajatus ei ole ristiriidassa tekstinmuokkauksen ja hiomisen kanssa. Joskus luovuuden korostaminen saattaa johtaa siihen, että tukeudutaan liiaksi hetkelliseen inspiraatioon. Myös luova työ vaatii raakaa työtä, jotta se olisi tuottavaa!

Omia kommentteja: Kröhmp... Sain nyt korkeat pisteet tiedon muokkaamisesta, koska parin päivän aikana olen käynyt kovan henkilökohtaisen koulutuksen kotioloissa siitä, miten palautteeseen tulisi suhtautua. Palaute kannattaa ottaa opetuksena... ei lannistuksena.

Tuo on totta, että ehkä toistan liikaa samoja teemoja. Ja samojakin sanontojakin useinkin...kinkinkin.

Ilmaisun tyrehtyminen on tosiaan vieras asia minulle, mutta pitää miettiä onko kehitykseni nyt vielä oikeasti pysähtyneessä tilassa.

Joskus suhtaudun kirjoituksiin kuin ne olisivat lapsiani. Olen kuin Leijonaemo, joka ei kestä heidän pienintäkään arvostelua. Ei sekään ole kovin hyvä asenne kehityksen kannalta.

Raaka työ? Mitä se on? Ehkä kirjoitan liikaa vielä inspiraation varassa.

Olen todella utelias kuulemaan mitä tuloksia te saitte! Pistäkääpä blogeihinne asiasta tekstiä!

Ei kommentteja: