Pages

maanantaina, syyskuuta 11, 2006

Suosittelemani luovuuskirjat

Tässä kaikki lukemani luovuuskirjat:

  • Julia Cameron "Tie luovuuteen" 12 viikkoa kestävä henkinen matka sisimpään. Minä kävin sen tammi-maaliskuussa 2006. Nyt olen taidekoulussa. Niin tehokas se on! Lähdin matkalle ja olen sillä edelleen.
  • Julia Cameron "Tyhjän paperin nautinto" jatkaa samalla tiellä. Miten poistaa tyhjän paperin kammo ja tehdä siitä nautinto? Miten poistaa henkiset esteet?
  • Claes Andersson "Luova mieli" kertoo luovasta prosessista ja kirjailijan ammatista. Kirja on mukava lukea vaikkei itse olisikaan kirjailija.
  • Risto Ahti ja Markku Toivonen "Runouden kuntokoulu" kirja on vielä minulla kesken. Innostaa runoilemaan ja lukemaan runoja!
Pitäisi lukea:

  • Natalie Goldbergin kirjat. Ne eivät koskaan ole kirjastossa. Yksi treenikirja näyttäisi olevan meidän opettajalla. Ehkäpä häneltä saisi sen lainaksi...

Oliko tässä kaikki vai joko olen jonkun oppaan jo unohtanut?

3 kommenttia:

Kristiina Koivunen kirjoitti...

Olen seurannut silloin tällöin blogiasi, monet kirjoitukset ovat olleet kiinnostavia, mutta en ole ehtinyt paneutua niihin niin rauhallisesti ja ajan kanssa kuin kirjoittamasi teksti olisi vaatinut. Joitakin kiinnostavia juttuja ajattelin lukea myöhemmin, mutta sellaista elämä on, asiat muuttuvat, kehittyvät, ja sinä olet tehnyt omat ratkaisusi.

Toivottavasti jaksat kertoa millaista siellä koulussa on, minäkin haluaisin mennä jollekin luovan kirjoittamisen kurssille, mutta ei ole aikaa. Tosi hyvä, että laitoit tämän kirjaluettelon. Laita lisää tällaisia tietoja, kun kuulet niistä! Kun ehdit, lue Eva Dahlgrenin "Kuinka lähestyä puuta". Kirjoitin siitä kesällä yhden kirjoituksen omaan blogiini, jossa on yksi otsikko "kirjoittaminen". Sen alla taitaa olla vaivaiset neljä kirjoitusta.

HeidiHahmo kirjoitti...

Kiitos Kristiina!

Harmi ettet aikoinaan ehtinyt lukea niitä kirjoituksia mitä halusit (ennen kuin ne tuhosin). Mutta kirjoittaminen kehittyy, ihminen kehittyy ja jotkut vanhat kirjoitukset olivat jo tietyllä tavalla "vanhentuneet" silmissäni.

Ryhdy lukemaan meidän kirjoittajalinjan blogia! Kirjoitan sinnekin usein. Muut linjalaiet myös kirjoittavat sinne mielenkiintoisia juttuja.

Linkki siihen löytyy tuosta vasemmalta. Oletko huomannut sen?

Kiitos kirjasuosituksesta! :)

Kristiina Koivunen kirjoitti...

Elämä etenee koko ajan. Sinun kehitykseesi kuului se, että mennyt pohdintasi ei ole enää julkista. Minun kehitykseeni taas kuului se, että kun olin uppoutunut kirjoittamaan omaa kirjaani, en jaksanut keskittyä lukemaan toisten ajatuksia, en blogeja enkä kirjoja. Uusia mahdollisuuksia tulee koko ajan enemmän kuin tässä tiedon tulvassa pystyy ottamaan vastaan.

Tutustun kirjoittajalinjanne blogiin.

Suosittelen, että luet Natalie Goldbergin kirjoja, niissä on todella paljon asiaa, ja hän on zen-buddhalainen. Oma vakaumus kirjoittamisesta täytyy olla vahva kun alkaa lukea Goldbergia, budhalaisten kirjoitukset vaativat usein keskittymistä. Kirjoittaminen ei ole Goldbergille nautinto, kuten Julia Cameronille, vaan kutsumus, joka on pakko hyväksyä. Tee kirjoista varaus kirjastossa, jos et saa niitä muuten.