Pages

perjantaina, syyskuuta 01, 2006

Maaliskuu2006: Unelmien aarrekartta

Luovuuden Tien harjoituksiin kuului viime viikolla kuvakollaasin tekeminen. Aikakauslehdistä piti leikata kuvia, jotka kuvastivat menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Sain myös leikata kuvia, jotka vain miellyttivät jotenkin. Minusta tehtävä oli mukava. Kuvakollaasista tuli hieno!

Huomasin, että se oli kuin aarrekartta. Siinä oli hyvin vähän ikäviä menneisyyden asioita. Siinä oli tämän hetken hyviä kuvia sekä tulevaisuuden haavekuvia.

Oletteko te koskaan tehneet aarrekarttaa? Täällä Omahuoneen sivuilla ja tuolla Helmen sivuilla opastetaan tekemään sellainen. Huvitti, kun tuolla Helmen sivuilla aarrekarttaan oli laitettu kauniita ja laihoja naisia. Materialistisia haaveita? No, jokaisella on omansa. Ehkä kartan tekijä haluaa olla kaunis ja laiha nainen? Jos laatija on mies, haluaako hän rakastua kauniiseen ja laihaan naiseen?

Aarrekartan avulla visualisoimme unelmiamme ja haaveitamme. Ajatusvirtakin on tehnyt jotain vastaavaa, muistelisin, että täällä.

Oikeastaan koko tuon Luovuuden tien kirjan läpikäyminen on ollut eräänlaista aarrekartan tekemistä. Olen kaivanut esiin niitä todellisia unelmiani ja haaveitani. Niitä haaveita mitkä ovat minun omia eikä ympäristön asettamia.

Minun aarrekartassa on kirjapinoja, uusi auto, uudenlaista kodikasta sisustusta, tunnelmallisia kynttiläkuvia, hienoja sisustuksellisia yksityiskohtia, hajuvesipullo, timantteja (valitsin ne kuvien visuaalisen kauneuden takia), kuva Paolo Coelhosta (sattumalta yhdessä tammikuun lehdessä oli Zahirin mainos!), kuva salaperäisestä punahiuksisesta naisesta, kuva illanvietosta ystävien kesken ja kaikenlaista muutakin. Minun piti kerätä n. 20 kuvaa sen Luovuuden Tien ohjeen mukaan.

Nyt kaikki äkkiä tutkimaan niitä lehtipinoja saksien kanssa! Leikatkaa, liimatkaa ja laittakaa kuva seinälle kunniapaikalle! Tekee hyvän olon.

Ei kommentteja: