Pages

perjantaina, syyskuuta 01, 2006

Tammikuu2006: Oivaltava tietoisuus

Olen nyt tutkinut ja miettinyt tätä uutta oivaltavaa tietoisuutta. Nykyisinhän monessa paikassa puhutaan siitä, että on tulossa uusi aikakausi. Vanha energia korvataan uudella. Yhä useammat ihmiset valaistuvat ja tulevat tietoiseksi energioistaan. Ihmiset pääsevät yhteydeen universaalin energian kanssa. Siis noista asioista puhutaan siellä, missä muutoinkin puhutaan yliluonnollisista asioista. Esimerkiksi Rajatiedon Yhteistyö Ry on tätä mieltä maailmasta tällä hetkellä.

Sain eilen luettua kirjan "Oivaltava tietoisuus" James Redfield. Se näyttäisi olevan näennäistiedettä. Tässä Wikipediasta kopioitu määritelmä: "Näennäistiede eli mukatiede tai pseudotiede on tietoa ja tutkimusta, joka väittää olevansa puhtaan faktuaalista tai tieteellistä tai jopa vallitsevaa tietoa parempaa, muttei kuitenkaan tiedeyhteisön valtaosan mielestä täytä tieteellisen menetelmän kriteerejä. Puhekielessä näennäistieteestä käytetään usein nimitystä huuhaa."

Kirjailija väittää seuraavaa: Yliluonnolliset kokemukset ovat lisääntyneet huimaavasti nykyaikana. Olemme siis uudella tavalla valmiita vastaanottamaan niitä ja keskustelemaan niistä. Maailmankaikkeus on rakennettu reagoimaan meidän tietoisuuteemme, mutta se vastaa meille samalla mitalla kuin me annamme sille. Me voimme siis antaa maailmankaikkeudelle energiaa. Voimme myös antaa energiaa muille ihmisille. Merkillisiä yhteensattumia tapahtuu yhä enemmän. Ajattelemme jotain ihmistä ja kohta tapaamme hänet. Saamme tietoa juuri kun sitä tarvitsemme. Synkronismi on uusi yliaistillinen tietoisuus, jota paraikaa rakennamme, tarkoittaa oikeastaan vain tietoisuutta tavasta, jolla jumalallinen vaikuttaa elämässämme. Kun katsomme tämän maailmankaikkeuden elämänmuotoja, emme enää näe kiinteää ainetta vaan energiaa. Kaikki, me itsekin, on pelkkää energiakenttää, valoa, ja kaikki vaikuttaa kaikkeen, on keskenään vuorovaikutuksessa. Tämä kaikki on kuulemma evoluutiota ja lopulta, kun ruumiimme kvanttienergia alkaa lisääntyä alati korkeammalle tasolle, me huomaamme olevamme täysin ylimaallisessa muodossa.

Vaikka kirjassa ei mainita sanallakaan termia New Age. Siltä se minusta kuulostaa. Voit lukea siitä lisää täältä ja täältä.

Siis en ole vastaan ollenkaan sitä, etteikö ihmiset saisi etsiä sitä itsen oivaltamista tai valaistumista, mutta kun aletaan puhua siitä, että ollaan yhteydessä koko ajan maailmankaikkeuden energiaan... Minusta mennään jo liian pitkälle. Itse koin sen "itsen löytämisen" henkisenä kokemuksena. En niinkään yliluonnollisena juttuna.

Hirvittävästi kirjassa ärsytti kohta missä kannustettiin antamaan kymmenyksiä yliluonnollisten tuntemusten mukaan. Pitäisi kuunnella intuitiota ja lahjoittaa rahaa "hyväntekeväisyyteen", koska kaikki mitä annamme tulee joskus takaisin. Yksi muoto on antaa intuitiivisesta halusta rahaa jollekulle järjestölle tai henkilölle. Toinen merkittävä laji on kymmenys, joka annetaan yliaistillisen tietomme lähteille, toisin sanoen arkielämämme synkronististen hetkiemme nimenomaisille lähteille.

Heti ajattelin, että hänellekös niitä kymmenyksiä sitten pitäisi antaa, mutta kirjailija ohjaakin ihmiset antamaan hänelle tarkoitetut kymmetykset oman paikkakuntansa hyväntekeväisyysjärjestölle.

Mutta miksi raha pitää aina sotkea kaikkeen? Minusta tällaisen oivaltamiseen ohjauksen pitäisi olla ilmaista ja perustua pelkkään lähimmäisenrakkauteen. Mutta aika moni on tehnyt siitäkin bisnestä. Kirjailjallakin on vaimonsa kanssa isot nettisivut: Celestine Vision. En väitä, että tuo olisi puhdasta bisnestä, koska en sitä tiedä. Toivottavasti ei ole bisnestä vaan aitoa hyväntekeväisyyttä. Kirjailija kuulemma toimii aktiivisesti koskemattoman luonnon säilyttämisen puolesta.

Jotenkin olen surullinen siitä, että ihmiset jättävät hyvän ja turvallisen kristinuskon (tai jonkun muun vanhan oikean uskonnon esim. zen-buddhalaisuuden) sekä lähtevät juoksemaan muiden uusien ja houkuttelevien messiaiden perään. Tästä esimerkkinä ovat vaikkapa Kryon-magneettimestari (tässä koko sivusto) tai Urantia-kirjasarjan luojat.

Ajatusvirtakin on vasta lukenut aiheeseen liittyvän kirjan, josta kertoo tässä kirjoituksessa.

Tässä tulee minun henkilökohtainen kehoitus: Meditoikaa, tutustukaa alitajuntaanne, uskokaa johonkin hengelliseen ja henkiseen (jokainen kuitenkin uskoo johonkin), rukoilkaa, ajatelkaa omaavanne jotain energiaa, uskokaa jonkinasteiseen intuitioon, johdatukseen ja karmisiin lakeihin, mutta pitäkää järki päässä. Siis ei mennä ojasta allikkoon vaan ollaan tietoisia koko ajan todellisuudesta.

"Jos kohtaat matkallasi Buddhan, tapa hänet" kirjan kirjoittaja usein toisti sitä, että elämän suurin salaisuus on se ettei ole mitään suurta salaisuutta!

Mutta minä en ole ihan tuotakaan mieltä. Nyt on vain vaikea pukea sanoiksi sitä. Ryhdyn nyt miettimään, että mikä on minun mielestäni elämän suuri salaisuus.

Ei kommentteja: