Pages

maanantaina, huhtikuuta 07, 2008

Lulullako on kolme mieltä? Ei vaan yhdeksän elämää.

Lulu..eikun Lola tarkkailee lintuja ja lumisadetta.

Meidän perheessä on viikon verran podettu kissakuumetta. No, se alkoi minulla ja tartutin sen lapsiinkin. Tietysti ensin keskustelin asiasta perheen toisen aikuisen kanssa. Olin kyllä jo päätöksen tehnyt, joten se oli sellainen tiedotusluonteinen asia: Meille muuten tulee kissa. (Tiedättehän miten se menee perheessä yleensä nämä tämmöiset asiat) No, isäntää ei tarvinnut paljon taivutella, eläinrakas kun on.

Minun vanhin tyttönihän on pitkään jo halunnut lemmikkiä. Minä olen aina sanonut, että sitten kun ovat vanhempia tai sitten omaan kotiin. Olivat jo lähes luopuneet toivosta.

Kunnes tuli se päivä, jolloin minäkin halusin lemmikin. Minun vastuullehan eläin joka tapauksessa jää. On minun lapsuudenkotona ollut usein kissa, joten kissa edustaa minulle kodikkuutta. Jotain tuttua lapsuudesta.

Kannoin torstaina kotiin kissakirjoja, joita sitten yhdessä innolla luimme. Mitä kissa tarvitsee? Miten sitä pitää hoitaa?

Laitoin nettiin ilmoituksen ja pian löytyi sopiva. Siis heti ensimmäinen ehdokas vaikutti hyvältä.

Eilen Lola tuli meille. Se on 5,5 kk vanha tyttö. Erittäin sosiaalinen ja leikkisä. Kehrää kovasti. Ei pelkää. On tottunut lapsiin. Luottaa ihmisiin. Se on jo oppinut tavoille, mutta ei ole vielä kuitenkaan aikuinen. Se on sellainen nuori kissa. Murrosikäinen?

Toivottavasti Lolasta tulee meille pitkäaikainen lemmikki ja perheenjäsen. Kissahan voi elää 15-20-vuotta.

Tiedättekö muuten, että kissat ovat hyväksi sydämelle?

Kissakin kiintyy ihmisiin ja ympäristöön. Kestää noin kuukauden kunnes kissa on sopeutunut uutteen paikkaan. Tosin Lulu näyttää jo hyvin tyytyväiseltä. Ehkä johtuu siitä, että on vielä kovin nuori?

Nyt se makaa tuossa sinisellä sohvalla ja pesee itseään. Illalla riittää taas touhua, kun tytöt tulevat päivähoidosta ja haluavat leikittää sitä. Monet kissat nukkuvat 13-18 tuntia päivässä. Aika paljon. Eikös vain?

Jatkossa siis tästäkin blogista löytyy kissankuvia ja kissatietoutta...

Tehdäänpä pieni lukijagallup:
1. Onko sinulla kissa tai kissoja?
2. Pidätkö kissoista, inhoatko niitä vai ei-vois-vähempää-kiinnostaa?

Vastaukset kommenttilaatikkoon. Miau ja kiitos.

Muokkaus: Apua, minusta on tulossa vanha! Tai ainakin hajamielinen... Siis kissan nimi on Lola eikä Lulu. Jotenkin päässäni alkoi soida se "Lululla oli kolme mieltä"-laula... Onneksi lapset muistivat oikean nimen.

18 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Kaunis Lulu :)

Allyalias kirjoitti...

Miauuu.

Onnea perheenlisäyksen johdosta!

Minullahan on Fanny-kissa etä-kissana. Hän siis asuu äitini luona perheessämme ilmenneen allergian takia. Mutta pidän Fannya myös omana kissanani :)

Ja tykkään siis kissoista hurjasti. Vaikka pidän koiristakin, olen enempi kissaihmisiä :)

HeidiR kirjoitti...

Juu, kiitos. Se on kaunis Lulu-Lola.

Siis heti seuraavana päivänä muistin nimen väärin. No, sellaista sattuu. ;)

Jotenkin arvasin, että Ally pitää kissoista.

Anonyymi kirjoitti...

1. Tällä hetkellä ei ole kissaa, mutta aikaisemmin on ollut. Aivan varmasti jossain vaiheessa meidän perheeseen tulee taas kissumissu.
2. Rakastan kissoja ihan valtavasti ; )

Paljon onnea uudesta perheenjäsenestä!

Miaaauuu!

sahrami kirjoitti...

1. Onko sinulla kissa tai kissoja?

Tällä hetkellä kaksi. Vielä 1,5 vuotta sitten kolme. Vanhin on jo 14 vuotias. Täyttää itse asiassa tänään!!! Enpä olisi huomannut ilman tätä gallupia!

2. Pidätkö kissoista, inhoatko niitä vai ei-vois-vähempää-kiinnostaa?

Pidän tosi paljon ja olen aina pitänyt. "Ystävämme kissat" kuului lapsena lempikirjoihini. Sain ensimmäisen kissani 7-vuotiaana.

sahrami kirjoitti...

Paljon onnea minultakin uuden perheenjäsenen johdosta!

Oletko muuten lukenut T.S.Eliotin kissarunoja? Ne ovat mahtavia. :) Minulla on Old Possum's Book of Practical Cats. Se löytyy netistäkin http://coral.lili.uni-bielefeld.de/Classes/Summer97/SemGS/WebLex/OldPossum/oldpossumlex/

Tsinnia kirjoitti...

Voi kuinka kaunis kissa!

Minä rakastan kissoja ja meillä kaikki muutkin pitävät kaikenlaisista eläimistä. Jos eivät isä ja pojat olisi allergisia, olisi meillä varmasti jo sorruttu johonkin lemmikkiin, ehkä jopa useampaankin :)

Elegia kirjoitti...

Minäkin onnittelen uuden perheenjäsenen johdosta! Onneksi et sentään ole unohtanut lapsiesi tai miehesi nimeä ;-)

Pidän kissoista hyvin paljon, mutta minulla on kissa-astma, joten omaksi en voi ottaa (vaikka juurin eilen katselin HESY:n kodittomia kisuja ja oli tulla itku).

Siskollani on useita kissoja ja leikin niiden kanssa, kun käyn kylässä (lääkitys pitää hengissä sen aikaa). Muutenkin, jos menen kylään ja sieltä löytyy kissa, niin mieluusti taputtelen ja silittelen, jos misu tulee luokse.

Kimmo kirjoitti...

1. Meillä ei ole kissaa, koska olen niille allerginen. Muuten saattaisi ollakin.

2. Minusta kissat ovat mukavia, paitsi naapurin kissa, joka ei päästä lähelle, mutta on aina tulossa meille sisään jos silmä välttää. Kerran se oli jäädä meille pitkäksi viikonlopuksi. Ulos lähtiessäni kuulin omituista rapinaa olohuoneesta ja löysin kissan sohvan alta.

Maaria kirjoitti...

- Montako kissaa tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?
- Ei yhtään. Kissat näkevät pimeässä.


1. Kissaa en valitettavasti pysty pitämään. Minulla on hengitystiesairaus, jota karvaiset ystävät luultavasti pahentaisivat.

2. Tykkään kissoista kovasti. Jos voisin ottaa lemmikin, ottaisin kissan. Lapsuudenkodissani oli kaksi kissaa.

Onnittelut uuden perheenjäsenen johdosta!

Ismo kirjoitti...

Kyl tykkään. Joskus olikin kissoja kaks, mutta lähti entisen kumppanin matkassa kauas ulkomaille Rovaniemeen.

Nyt samassa taloudessa asuu kolme kissaa. Kille, Tupsu ja Väinö (sanon sitä Väinämöiseksi ku sen luonne sopii nimelle erityisen hyvin.)

Onneksi olkoon! Näin kokemuksella. Pennut tottuu jo neljässä päivässä, joista kolmas on pahin. Iän myötä sitten on vaikeampaa tottua.

Anonyymi kirjoitti...

Olen kissaihminen, mutta valitettavasti allerginen, joten meille ei koskaan voi tulla kissaa. Anoppilassa on kissa ja vaimon molemmalla veljellä on kissat. Meillä lapsuudenkodissa joskus muinoin ollut kissa (kerrostalossa). Se jopa putosi läpivedon paiskaaman ikkunan tähden seitsemännestä kerroksesta asfalttiin ja säilyi hengissä!

Terveisin Puujalka

Anonyymi kirjoitti...

Te onnelliset!

Siis kyllä. Rakastan kissoja. En vain ole (vielä) voinut ajatellakaan kissaa, koska kolme vuotta sitten kuoli 17-vuotias kodin kissaolento. Yhä tuntuu siltä, että hän oli hän ja muut ovat vain kissoja.

Tuohon uskon, eikä se ole pelkkää uskoa vaan myös tietoa, että kissat ovat hyväksi sydämelle. Ne ovat hyväksi niin monelle muullekin asialle elämässä, etten kai voi olla avaamatta ovea mikäli kissa päättää astua kotiini.

HeidiR kirjoitti...

Oh, kylläpäs kissa-aihe innoitti vastaamaan kyselyyn! :)

Wow.

Yllättävän paljon kissaihmisiä pyörii Blogistanissa.

Lola tuntuu viihtyvän meillä. Minut nähdessään jo tulee luo ja kehrää. Ajattelee varmaan, että tuo on se, jolta saa ruokaa ja silityksiä.

Tänään se leikki ensimmäisen kerran tyttöjen kanssa kunnolla. Eilen se nukkui sängyllä niin kauan, että tytöt menivät nukkumaan. Sitten se heräsi, venytteli ja söi sekä alkoi leikkiä minun kanssani. Ovelaa...

Tytöt vain meinasivat kyllästyä odottamaan, että Lola heräisi. Malttoivat kuitenkin antaa olla sen rauhassa.

Kissa-allergiaa tuntuu olevan paljon ihmisillä. Kun etsimme kissaa, niin tutkin netistä Annetaan kissa -ilmoituksia, niin lähes joka toisessa sanottiin luopumisen syyksi allergia.

Minä en ihan voi sanoa, että rakastaisin höpönä kissoja. Pidän niistä paljon. Kunnioitan niitä. Ne ovat salaperäisiä ja kauniita. Kissan kehrääminen on rauhoittavan kuuloista. Ne ovat pehmeitä silittää. Pidän siitä, että kissa on itsenäinen ja omapäinen.

Tosin en oikein taida olla muutenkaan sellainen ihminen, joka rakastaisin ihan hupsuna jotain. En mene hellyydestä höperöksi vauvojenkaan kohdalla. Vähän ottaa sydämestä ja täytyy hiljaa huokaista. Sellaista se on.

Nyt täytyykin ihan selvästi tutustua kissarunoihin!

Tai kirjoittaa niitä itse... ;)

HeidiR kirjoitti...

Ai niin. Siitä unohtelusta.

Voidaan varmaan laittaa vähien yöunien piikkiin. Aiheuttaa väliaikasta dementiaa ja hajamielisyyttä.

Kyllä minä hyvin usein luettelen kaikkien lapsien nimet, kun yritän saada oikeaa nimeä kohdalle, kun komennan jotakuta heistä.

Eiku...eiku...eiku...

lauuura kirjoitti...

LOLAA!!! : )) KISSAA. Ihanaa : ) Vihidoin ja viimäin sen hommasitte! : ) TUITUI. Ihan on kyllä Teidän näköinen kissa ;P SILLEE HYVÄLLÄ :)

lauuura kirjoitti...

Millois tätä ihanaa ja sulloista karvapalleroa saisi tulla kahteleen? :)
VOIN TUUVA KISSANRUOKAA;)

HeidiR kirjoitti...

Tänne vaan Laura! :)

Hih, kissahan on mainio tapa saada ihmiset kylään.