Pages

maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Raitis ilma tekee hyvää

(klikkaa isommaksi, jos teksti ei näy)

Lähiaikoina tulossa postaus absolutismista eli raittiudesta. Haluan vain tehdä hieman lisää tausta työtä ennen aiheesta kirjoittamista.

Lopetin kaikenlaisen alkoholinkäytön 1,5 vuotta aatteellisista ja käytännöllisistä syistä. Halusin löytää paremman tavan rentoutua ja poistaa yleistä maallista ahdistusta. Luin paljon zenbuddhalaista kirjallisuutta ja hain tietoa meditaatiosta.

En ole katunut päätöstäni. Esimerkiksi: eipä tule krapula, ei kulu rahaa, ei tule tehtyä/sanottu tyhmyyksiä hiprakassa tai hauskat illat eivät lopu liian pian pahoinvointiin.

Googlasin äsken sanaa absolutismi ja löysin tällaisen yhdistyksen kuin Raittiuden ystävät. Nyt on menossa kampanja nimeltä Selvin päin kesään!

3 kommenttia:

silumiini kirjoitti...

Kunnioitettavaa...=) Minäkin olen vähentänyt todella reippaasti alkoholin käyttöäni viimeisen vuoden sisällä, harvemmin tulee enää nautittua niin paljon että olisi krapulaa seuraavana aamuna. Ja kyllä se toden totta vaikuttaa tosi paljon, siis positiivisella tavalla, mielialoihin ja muuhunkin. Mutta kokonaan en pystyisi kyllä jättämään, minussa ei varmaan ole ikinä ollut askeetikon vikaa, ennemminkin kaikkea kohtuudella... =)

HeidiR kirjoitti...

Minä taidan ollakin sellainen ääripääihminen. Kaikki tai ei mitään.

Joko ihan maassa tai sitten taivaissa. Olen kyllä vuosien myötä tasoittunut. Onneksi.

Olen 32-vuotias. Vielä ehtisi aloittaa liikunnan ja siitä olisi hyötyä vanhempana. 40-vuotiaathan ne yleensä havahtuvat huonoon kuntoonsa ja muuttavat elintapansa. Mutta olen aina ollut pikkuvanha. Hih. Aikaansa edellä. Otin jo nyt sen vuorotteluvapaankin. Eikös niitäkin monesti oteta vasta yli 40-vuotiaana?

HeidiR kirjoitti...

Tai tietysti nykyisin zeniläisittäin ajatellen:

Kaikki ja ei mitään. ;)