Pages

torstaina, kesäkuuta 28, 2007

Draamatusta kunnon arvostelu

Sallan lukupäiväkirjasta löytyy vihdoin kunnon arvostelu ja arviointi tuosta Draamatusta.

Kirja onkin jäänyt hieman pimentoon mediassa. Sehän ei ole ison kustantamon kustantama, joten ei mikään ihme, että sitä ei ole kukaan juuri huomannut.

Draamattua voi tilata Limingan taidekoulun nettisivujen kautta. Myös Kirjakahvila Nisperossa (Oulu) on sitä myynnissä.

5 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Mukavaa, kun kirjoittajalinjalaisten ponnistelut sai noinkin imartelevan lauseen. Ei ihmiset jaksa edes lukea, ja jos lukevat, eivät ainakaan keskity lukemaansa. Kiva kun työtä arvostetaan, vaikka onhan tuo tietysti enemmän sarjislinjalaisten kirja...

Ehkä tuo oli sitten opettavainen kommentti. Ei kannata yhdistää sarjakuvaa ja kirjallisuutta yhdessä kirjassa, koska toinen puoli jää helposti ohimeneväksi. Harmillista, mutta erilliset kannattaisi kai sitten tehdä.

Kenties pelkkä kuva ja teksti kuitenkin toimii edelleen paremmin? Toivon ainakin niin, valokuvat kirjallisuuteen yhdistettynä vetoaa minuun suunnattomasti.

Salla Brunou kirjoitti...

Marjaana: Ymmärrän kyllä että tuntui ei-imartelevalta. Tuo nyt vaan oli _minulle_ lukijana se aito kokemus. Ihmettelin ensin että miksi täällä on tällaisia turhia tekstisivuja täytteenä ja hypin ne yli. Sitten jossain vaiheessa tajusin, että jaa nämä ovat kirjoittajalinjan runoja. En silti malttanut jäädä lukemaan niitä, kun sarjakuvat kiinnostivat enemmän. Ehkä toisella lukukerralla ne runotkin jaksaa katsoa läpi...

Mikä neuvoksi? Oma julkaisu runoille ensi kerralla? Tai toisenlainen taitto? Jokainen runo omalle aukeamalleen, taakse kuvittajalinjalaisten maalaama tai piirtämä kaunis taustakuva, jolloin runo ja kuva toimisivat symbioosina?

Marjaana kirjoitti...

Tottakai arvostelit oman kokemuksesi perusteella, tietysti. Silti se on ikävää, yhteistyön tulos se kuitenkin loppujen lopuksi on.

Kyllä meidän kaikkien teksteille siellä tilaa oli, mutta eihän kaikkia koskaan voi arvostelussa miellyttää. Kiva kuitenkin, kun sarjislaisten työt miellyttivät.

Ehkä seuraava julkaisu jo saa kirjoittajalinjankin ansaitusti esille.

HeidiR kirjoitti...

Kirjoittelinkin tuonne Keijjon livejournaliin omia mielipiteitäni pitkän litanian.

http://herttainen.livejournal.com/

Salla Brunou kirjoitti...

Voipi hyvin olla että runot miellyttävät, sitten toisella lukukerralla. :) Runojen ystävä kuitenkin olen.