Pages

maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

Itsensä näköinen ihminen

Nimetön, kesäkuu 2007 (akvarelli)

Tämä seuraava on itselleni muistilapuksi ja teillekin pienenä vinkkinä. Irene Kristeriltä on ilmestynyt uusi kirja nimeltä Itsensä näköinen ihminen.

Kopioin esittelyn suoraan Kirjapajan sivuilta:

"Itsensä näköinen ihminen auttaa lukijaa pohtimaan, elääkö tämä oman kokoista elämää fyysisesti, psyykkisesti, sosiaalisesti, seksuaalisesti ja henkisesti.Nykyaikana elämme jatkuvaa puberteettia: tiedämme suurin piirein mitä tahdomme ja toimimme sen mukaan, mutta annamme muiden kantaa seuraukset. Kyllästymme helposti parisuhteissa, tavoittelemme täydellistä vartaloa, joogaamme, koska se on trendikästä. Emme riitä itsenämme. Haluamme olla rakastetumpia ja halutumpia.

Pukeudumme, ajattelemme ja olemme siten, kuten ajattelemme muiden tahtovan. Samalla käännämme itsellemme selkämme, vaiennamme omat toiveemme, joten olemme levottomia ja elämäämme tyytymättömiä."

Aion tarkistaa löytyykö tuota kirjaa kirjastosta. Tuo on nimittäin sellainen kirja, jonka haluaisin itsekin kirjoittaa. Kristeri näköjään ehti vain ensin...

KYSYMYS: Maalasin tuon taulun tänä aamuna. Minulla ei tullut mitään ajatusta mistä maalaisin. Siispä vain laitoin värejä paperille. Mikä teistä olisi hyvä nimi tuolle taululle? Mitä se esittää?

5 kommenttia:

hopola kirjoitti...

Maalaushan esittää suuta ja leukaa "eikä tänään paljon naurattanut" tuli mieleen heti. Mukavasti maalattu. Kristerin kirja voisi olla hyvä luettava.

HeidiR kirjoitti...

Hmmm, katsotaanpa...hyvä ehdotus.

Mutta minä jostain syystä näen nyt siinä ihmisen, jolla on kaksi kättä eteenpäin kurotettuna.

Vielä ehdotuksia? :)

Paavo kirjoitti...

Ei tartte analysoijja, minkä sille mielelleen mahtaa, että sanon kuitenki vaikka mietin että onko se ny niin tärkiä sanua, nimittäin ko mulla tullee mieleen vaan Ahkerien simpanssien yks biisi, se, jossa lauletaan kertosäkeessä että "sukuelin tuulessa, lällä lää" ja se toistuu vaan.

HeidiR kirjoitti...

Heh...voi ei...
:D

Mun ukko sanoi heti tuon nähdessään, että hän on tuon ihan äskettäin nähnyt...

SusuPetal kirjoitti...

Hmm, minullekin tuli ensimmäisenä mieleen häpyhuulet ja vähän muutakin, toiseksi suu ruusun keskellä.
Monitulkintainen kuva siis!