Pages

torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Kaksi kirjaa

Eikö olekin tuttu näky? Näin päin me pidämme kirjoja juuri ennen kuin avaamme ne! Sovitaan, että vasemmalla on kirja A ja oikealla kirja B.

Kirja A:ssa on 322 sivua.
Kirja B:ssä on 184 sivua.

Kirja A on julkaistu vuonna 2006 kuten kirja B:kin. Näköjään molemmat on painanut Gummerus Kirjapaino Oy Jyväskylässä! Kirja A:n on kustantanut Atena. Kirja B:n on kustantanut Tammi.

Kirja A:n on kirjoittanut mieskirjailija ja kirja B:n naiskirjailija. Vai pitäisikö sanoa kirjailija ja naiskirjailija? ;)

Olen lukenut kirja B:n tarkasti ja hitaasti viime syksynä . Suoritin tehtävän sinnikkäästi loppuun asti itseni pakottaen. Oikeastaan se on hyvä kirja, kun sitä näin jälkeenpäin ajattelee. Vaikea ja samalla jotenkin helppo. Jotain ovelaa siinä on, koska vieläkin palaan miettimään kirjan sanomaa. Lainasin kirja A:n toissapäivänä Tyrnävän kirjastosta. Ilahduin, kun löysin sen! Vihdoin saan tietää siitä totuuden...

Nyt sitten jännitän, että pystynkö lukemaan sen kokonaan. Pelottavan paljon sivuja. Minulla on ollut vaikeuksia lukea suomalaisia kirjoja loppuun asti. Pirkko Saision Punaisen erokirjan loikin loppuun. Alussa se oli kiinnostava, mutta lopulta kyllästyin. Kari Hotakaisen Juoksuhaudantietä luin hartaasti 80 sivua, kunnes mielenkiinto loppui. Sorry. Ei auta vaikka kyseessä siis olisi Finlandiavoittajakirjat!

Joko arvaatte mitkä kaksi kirjaa ovat kuvissa?

3 kommenttia:

Palin Zon kirjoitti...

Enpä tiedä tuota naiskirjailijattaren kirjaa, mutta mieskirjalijan kirja on Lumikko ja yhdeksän muuta.

Anssi kirjoitti...

Minäkin tiesin sen saman kirjan eli Lumikko ja yhdeksän muuta, kirjoittanut Pasi Ilmari Jääskeläinen.

HeidiHahmo kirjoitti...

Aivan oikein! Pasi Ilmari Jääskeläisen kirjahan se siinä odottaa lukemista.

Naiskirjailija on Essi Kummu. Oma rakas openi. :)