Pages

maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Minna Canth ja Tommy Tabermann

Tänään 19.3. on Minna Canthin päivä! Uusi virallinen liputuspäivä eli liput salkoihin siis!

Lauseet ovat huutomerkillä siksi, että Minna Canth oli hyvin merkittävä suomalainen naiskirjailija ja sanomalehtinainen, vaikuttaja ja uranuurtaja. Hän on erimerkkinä jokaiselle suomalaiselle kirjoittavalle naiselle. Anyara-Aforismeja sivuilta löytyy esimerkki hänen ajatuksistaan.

 • Naisen työala tulevaisuudessa on laaja, hänen tehtävänsä tärkeä. Mitä vuosisadat, vuosituhannet ovat rikkoneet ja laiminlyöneet, se kaikki tulee hänen korjata ja parantaa. Minna Canth, Nuori Suomi III 1893

Tämä päivä on myös tasa-arvonpäivä. Halatkaamme siis kanssasisaria ja -veljiänne tasapuolisesti. Jokainen on arvokas yksilö, joka ansaitsee tulla rakastetuksi. Vaikea kuvitella? Tuliko heti mieleen ihmisiä, jotka eivät ansaitsisi rakkautta? Jokaisen kuuluu myös saada rakastaa, jos vain osaa ja haluaa.

Tästä rakkausteemasta tuli sopiva aasinsilta Tommy Tabermanniin, meidän uuteen runoilevaan kansanedustajaamme. Uskokin kirjoitti hänestä eilen. Minä olin kuuntelemassa Tabermannin luentoa rakkaudesta lauantaina Oulussa. Siitä tapahtumasta kerron täällä enemmän kuvan kera.

 • Millään kirjaimin
  ei Elämää
  voi kirjoittaa
  yhtä kauniisti
  kuin noilla viivoilla,
  rypyillä sinun kasvoillasi

  Tommy Tabermann


Mitä jos kuitenkin yrittäisimme kirjoittaa kauniiisti? Jospas kirjoittaisitte tänään jollekin tärkeälle ihmisille lähellänne rakkauskirjeen tai -runon? Sehän vasta yllättäisi hänet, kun nyt ei ole mikään ystävänpäivä tai sellainen pakollinen muistamispäivä.

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

Kas, olemme samoissa aatoksissa tänään(kin). Puhuin aamulla englannin oppilaani kanssa liputuspäivästä, vaaleista ja Tommy Tabermannista, minkä innostamana heitin muutaman sanan Arkiterapeutti Kops - blogiini :)