Pages

keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007

Porttikielto kirjastoon!

Tämä kaikki on kirjaston omaisuutta ja minulla lainassa.

Käväisin kirjastossa katsomassa, että löytyykö sieltä lapsille dvd-levyjä. Löysin yhden Muumi-dvd:n. Sitten eksyin runohyllylle ja romaanihyllylle ja kirjallisuusosastolle...

Huomasin pian, että minulla on syli täynnä kirjoja. Kotona päätin sitten koota entiset lainanikin esille tuohon pakasteen päälle. Hah, minullako aikaa lukea tämä kaikki? No, onneksi netissä voi hakea lisää laina-aikaa viisi kertaa. Lisäksi minulle tulee sähköpostiin muistutus pari päivää ennen eräpäivää mitkä kirjat pitää palauttaa.

Tänään innostuin eniten seuraavista kirjoista:

Risto Ahti: Vain tahallaan voi rakastaa (Kirja sai vuonna 2002 Runeberg-palkinnon)

Andréa Yann: Duras, rakastettuni (Olen tutustunut viime aikoinan Durasin kirjoihin, joten mielenkiintoista lukea nyt hänen rakastajansa ajatuksista)

Runousopin perusteet (Olisiko tästä apua runoiluun?)

Kai Nieminen: Lopullinen totuus ja Perimmäisten kysymysten äärellä (Nämä ovat olleet minulla jo aikaisemmin lainassa parikin kertaan, mutta kun pidän niin kovasti näistä teoksista... Ehkä minun pitäisi jotenkin saada hankittua itselleni omat kappaleet? Muuten oletteko huomanneet, että ensin Nieminen kirjoitti Lopullisen totuuden, mutta sitten seuraavassa runokirjassa palasi Perimmäisten kysymysten äärelle?)

Mitkä kuvan kirjat ovat teille tuttuja? (klikatkaa isommaksi)

*************

Vähän muustakin... Olen seurannut nyt parina päivänä Madeleinen tapausta netistä (enimmäkseen iltapäivälehtien sivuilta) ahdistuneena ja järkyttyneenä. Aivan hirveä juttu! Ei kai pitäisi seurata niin intensiivisesti... onhan elämässä muutakin... toivottavasti asiaan tulee pian selvyys!

10 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Saako kirjastolta nykyään sähköpostiin muistutuksen kirjoista, jotka alkavat erääntyä!? Tuosta uusimisesta netin kautta tiesinkin, mutta en muistutusviestistä. Ehkä jopa minä voin alkaa harkita kirjaston käyttämistä, jee.

Aikamoisen läjän olet muuten saanut kerättyä. Ei varmaan kannata yrittää samalla kertaa kaikkia palauttaa.

Madeleinesta... Minun on jotenkin vaikea uskoa vanhempia murhaajiksi - edes vahingossa. Järkyttävä tapaus.

HeidiR kirjoitti...

Kyllä se nykyään käy. :) Sen voi valita omien tietojen kohdalla. Itse käytän Outi-kirjastoja eli
http://www.outikirjastot.fi/

Voin valita myös sen, että montako päivää aikaisemmin sähköposti lähetetään.

Ei kai sitä muuten muistaisi. ;)

Oulun kaupungin kirjastoa en voi edes käyttää velkasaldon suuruuden takia.. Öh, enkä ole saanut aikaiseksi maksaa sitä.

Tuima kirjoitti...

No Potter mnyt ainakin, samoin Tikkanen. Huotarista olen aelaillut. Noissa vasemmalla olivissa Runoja tunteville -sarjan kirjoissa olisi varmaan vielä tuttuja, mutta en saa selvää nimistä.

Kirjastosta pitääkin lainata paljon! Kotona vasta voi päättää mikä kirja milloinkin mihinkin mielialaan sopii!

Venla kirjoitti...

Tuo Runousopin perusteet on meillä runousopin kurssin pohjana, en ole vielä saanut käsiini mutta varmastikin hyödyllinen väline se on itse kullekin :)

Puujalka kirjoitti...

Minulle tuttu kirjoista oli vain Eero Huovisen Pappi?

HeidiR kirjoitti...

Niin. Jokaisella on oma makunsa. Kirjoja on niin paljon, että liekö olemassa kahta henkilöä, jotka ovat lukeneet lähes samat kirjat.

Onkohan asiasta tehty tutkimuksia identtisillä kaksosilla?

Salla Brunou kirjoitti...

Saarikoski ja Harry Potter ainakin! Runousopin perusteet on joskus kai ollut pakko lukea opintojen parissa, mutta koska en meinaa muistaa siitä mitään niin sitä en voi laskea. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oikkuja ja totuuksia!! Ristoa Ahti OMG ;O !11246789 *Sekoaa*
heheh.

Anonyymi kirjoitti...

....
Lisäksi tuolla on toi Naisen paikka, joka näyttää yllätvvän tutulta... hmm.Sitte kaksi (!!) kai Niemisen kirjaa :| IIgs....Öh. Jajaj.
Harry Potterist en välit ;D Ja Pena näyttää yllättävän tutult ;) Aijjai.

Kenen kirjoittama toi runousoppi on?

(vaikkei miun mielest runoutta voi oppii kirjaa lukemal, se täytyy itte keksiä!) Muurr ;)

investoi... eikäku mikä se sana.

Fredrika kirjoitti...

Juu, tuollaista se vähän on, kotiin tulee kannettua kaikenlaista, mutten kuulu niihin, jotka lukevat kirjat väkisin loppuun. Vaan vain ne, jotka kantavat loppuun.

Noista tunnistan parhaiten Potterin, runousoppi on käynyt kylässä, ja jokunen Duraskin. Ahtia olen selaillut, mutten kai kunnolla lukenut.