Pages

tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Talviloma lähestyy

Ensi viikolla alkaa talviloma. Usea taitaa olla jo lomalla parhaillaan?

Mitähän sitä tekisi lomalla? Lasten kanssa voisi käydä jossain ulkona paistamassa makkaraa, jos on hyvä ilma. Minä en hiihdä, luistele, laskettele tai tee mitään muutakaan talvista urheilulajia. Jäljelle jää vain pelkkä oleilu. Mielellään lämpimässä.

Miehellä on sukset. Hiihtää kun säät sallivat. Nyt on ollut vain huono talvi hiihtokelien suhteen. Onko joko ollut liikaa pakkasta tai liian vähän lunta.

Tytöillä on myös sukset. Vanhimmalle pitäisi ostaa sellaiset oikeat monoversiot. Tuo on taas sitä pitäisi juttua. Asioita, jotka pitäisi tehdä mutta... Ymmärrän hyvin miksi nykynuoriso ei osaa hiihtää. Ei tietenkään, koska vanhemmatkaan eivät osaa tai jaksa. Minä olen niitä ihmisiä, joita ei voisi vähempää kiinnostaa latu-urheilu. Ylä-asteella veivät ilon hiihtämisestä, enkä ole sitä saanut takaisin enää sen jälkeen. Vielä ala-asteella hiihtäminen oli ihan mukavaa.

Ei siinä innostusta saa lapsille aikaiseksi, jos vain pari kertaa vuodessa käytetään suksia jalassa. Haaveilen retkihiihtämisestä. Siitä, että hiihdetään keväthangella hitaasti nautiskellen nuotiopaikalle paistamaan makkaraa. Se on sitä oikeaa hiihtämistä!

Hyvää "hiihtolomaa" nyt kuitenkin kaikille, jotka ovat jo sellaisella!

2 kommenttia:

allyalias kirjoitti...

Minullekin kouluaikojen hiihtelyt olivat sen verran epämiellyttäviä ettei ole tullut hiihtäminen mieleenkään ennen kuin viime vuosina. Ja kilpaileminen saisi olla kaukana siitä puuhasta!

Rita kirjoitti...

Kiitos kiitoksista ja linkityksestä edelliseen tekstiisi. Ilahduin :)

Talviloma taisikin tulla sinulle kuin tilauksesta niin voit nollata päätä ja ajatella sitten asioita uudelleen. Älä ainakaan luovu kirjoittamisesta missään nimessä. Eikös se ole niitä asioita elämässä mitä teet sydämellä?

Ulkoilusta: Kun pukeutuu oikein lämpimästi ja mukavasti, ilmojen mukaan, ulkona on tosi kiva tehdä ihan vaan kävelylenkki. Ei ole mikään pakko hiihtää. Olen sitä mieltä. Heh, minunkin miehellä on suxet, mutta itselläni ei.

Ihana ajatus tuo makkaran paistaminen keväthangella. Muistakaa termospullo.