Pages

tiistaina, helmikuuta 13, 2007

Miellyttäviä uusia tuttavuuksia

Olemme viime ja tämän viikon tutustuneet koulussa lyhytproosaan. Olen ihastunut! Lyhyttä ja mukavaa luettavaa. Sopii minulle ja minusta on myös mukava kirjoittaa sellaista.

Sijaisopettajamme Paavo
auttoi meitä eilen valitsemaan sopivaa luettavaa kirjastosta. Matka kirjastoon oli mielenkiintoinen. Ainakin fiktiivisessä mielessä. Minulla on tässä tietokonepöydälläni seuraavat kirjat:

Franz Kafka Keisarin viesti
Lauri Levola Pimeä tavarajuna
Jorge Luis Borges Hiekkakirja
Armas Alvari Varmat tapaukset
Rosa Liksom Yhden yön pysäkki
Daniil Harms Sattumia

Pidin erityisesti Daniil Harmsin kummallisista ja tragikoomisista tarinoista.

Tänään kirjoitimme kaikki pieniä tarinoita hieman samaan tyyliin. Paavo luki niitä ääneen ja meillä oli hauskaa. Vaikka aiheena oli kuolema. Mutta mikäs sen hauskempaa kuin musta huumori? Paavokin oli tyytyväinen kirjoitusten tasoon.

Suosittelen tutustumaan novellikokoelmiin ja muuhun lyhytproosaan, jos ette ole aikaisemmin sellaista lukeneet. Ne eivät ole yhtään sen vähäisempiä teoksia kuin tiiliskiviromaanit. Ehkä se on jopa parempaa... Täytyy osata kirjoittaa hyvin, että koko idean saa mahtumaan lyhyeen tekstiin.

(äh, yritin laittaa linkkiä muutamaan Kirjoittamalla Blogin postaukseen, mutta Vuodatus on hitaana. Lisään linkit myöhemmin. Pahoittelen.)

Päivitys: nyt on 3 linkkiä lisätty

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen myös Petri Tammisen lyhytproosaa.

HeidiHahmo kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Täällä kivikoululla on myös jossain Tammisen yksi kirja. Pitääpä tutustua.