Pages

sunnuntaina, tammikuuta 07, 2007

Jeesus-vauva hukassa

Vasta tänään saimme purettua kuusen. Tungimme koristeita pahvilaatikoihin. Kokosin seimen. Jeesus-vauva oli hukassa! Olin antanut lasten leikkiä sillä. Itsekin leikin sillä lapsena. Seimi on jostain 1970-luvulta. Ihme kyllä lähes kaikki hahmot ovat säilyneet tallella. Seimessä katto alkaa olla aika paljas. Oljet ovat putoilleet vuosien aikana. Yksi tyttäristäni onnistui katkaisemaan Jeesukselta käden. Luuli kai, että se on jokin action-nukke, jolla kädet liikkuu sinne ja tänne. Nyt Jeeses on yksikätinen. Huomaatteko kuvasta? Hieman aluksi harmitti, mutta itsepä annoin leikkiä niillä. Ja annan leikkiä jatkossakin.

Sanoin lapsille, että kyllä Jeesus on löydettävä. Mitä seimiryhmällä tekee ilman vauvaa? Tyhjä seimi keskellä olisi kovin surullista. Onneksi löysin vauvan lopulta tietokoneen vierestä hiirimaton alla. Kummallinen paikka...

Nyt seimi odottaa koottuna ensi vuotta.

Tästä tuli myös mieleeni eräs automatka tyttärieni kanssa. On mahtavaa kuunnella lasten puhetta. He ovat niin avoimia ja mielikuvitusrikkaita. Rajoja ei ole. Vielä. He puhuivat keskenään Jumalasta ja Jeesuksesta. He kuulemma kertoivat vitsejä toisilleen. Keksimmäinen tytär jutteli Jeesuksen kanssa. Vanhempi naureskeli Jumalan kanssa. Jumala keksi tällaisen vitsin: "Olipa kerran maapallo, jolla oli jalat ja se lähti juoksemaan. " Tytär nauroi makeasti ja kehui minulle Jumalan huumorintajua.

Eräällä toisille automatkalla vanhempi tyttäreni mietti, että onko Jumala tyttö ja poika. Sanoin, että Hän taitaa olla sekä tyttö että poika. "Miten ihmeessä voi olla molemmat?" tyttöni kysyi. "Niin vain on", vastasin. Hän mietti hetken. "Nyt tiedän. Toisella puolen päätä Jumalalla on tyttöhiukset ja toisella puolen poikahiukset!" Niin, lapset keksivät kyllä selityksen kaikkeen, jos vain annamme keksiä.

Vastasin kysymykseen myös, että joissain uskonnoissa Jumala on mies. Jotkut myös uskovat, että Jumala on nainen. Jossain uskonnoissa on myös paljon jumalia, naisia ja miehiä. Siitähän tyttöni heti sai päähänsä, että sitten täytyy syntyä myös lapsijumalia.

Kirjoitan joskus toiste lisää näistä suurista keskusteluaiheista lasteni kanssa. En vielä kertonut puoliakaan. ;)

Ei kommentteja: