Pages

lauantaina, heinäkuuta 06, 2013

Ainutlaatuinen taidenäyttely Limingassa kesällä 2013

Teos: Juho Arvola, Stage II (kuvassa näkyvillä noin 1/3 teoksesta)

Galleria 23 Heiskarin kesänäyttely on tänä kesänä esillä 25.8.2013 saakka osoitteessa Lumijoentie 23, Liminka ti-su klo 12-18. Maalaistalon pihapiirissä olevat rakennukset (mm. navetta, puojit, aitta, kellari) ovat näyttelytiloina. Mukana 36 taiteilijaa: Pirjo Österholm, Jari Jansson, Mirja Mikkonen, Sauli Ahola, Rauli Körkkö, Kari Södö, Jaakko Heikkinen, Loviisa Lassila, Pekka Homanen, Tiina Vehkäperä, Niina Kela, Teijo Hilden, Reino Rautio, Juho Arvola, Kaisa Halmkrona, Tiinamari Pietilä, Antti Hänninen, Heikki Länkinen, Tuija Syrjäniemi, Mikko Jylhä, Hannu Lukin, Riitta Polvi-Karjalainen, Jaakko Myyri, Toni Iskulehto, Elvi Rehula, Jouko Korkala, Tiina Paaso, Hanu Ahosola, Marianne Lukkarinen, Maija Ahola, Marjatta Peräläinen, Konsta Koivisto, Matti Heiskari ja Kaisu Heikkilä.

Itse vaikutuin eniten yllä olevasta Juho Arvolan Stage II:sta. Valtava teos, näyttämö ladossa. Istuin penkillä ja katselin sitä. Tuntui kuin olisin katsonut näytelmään, mennyt sisään eri maailmaan. Valokuvasta ei saa oikeaa tunnelmaa. On mentävän näyttämölle sisälle, jotta tietää mitä tarkoitan.

Hannu Ahosolan kivieläin (2011)

Pidin myös suunnattomasti Hannu Ahosolan kivieläimistä. Niitä oli kymmeniä erilaisia seinällä katselemassa pihapiirin touhuja. Ahosola on yhdistänyt teoksissa kiven ja pronssin! Hänen teoksiaan oli lisää kellarissa. Niihin myös yhdistetty kolikoita  kekseliäällä tavalla.


Kuvan edessä oleva valtava teos on Antti Hännisen Dodekaikosaedri alias fullereeni (2013). 

Näyttelyn teokset olivat laitettu jälleen kauniisti esille. Tämä on Galleria 23 Heiskarin toinen kesänäyttely. Yläpuolen kuvissa olevan navetan kokonaisuus on kirjavampi. Kellari, puojit ja aitat sisältävät yhtenäisempiä kokonaisuuksia. Esimerkiksi yhdessä puojissa on esillä vain Jari Janssonin teoksia.

Teos: Kati Juvani

Tämä upea akkanukke on Kati Juvanin tekemä. Lisää löytyy hänen kotisivuiltaan.

Teos: Sanna Heikkilä, Syli (puu, marmori 2012)

Ja tästäkin näyttelystä löytyi paljon sellaisia ideoita, joita itselle ei ole tullut mieleen! Sehän on usein parasta taidenäyttelystä. Löytää jotain mitä itse ei voi kuvitella. Tämäkin ylläoleva Sanna Heikkilän teos on äärimmäisen keksiliäs, ja lisäksi kaunis, omituisella tavalla. Siis marmorista tehtyjä rintoja puun sisällä...


Teokset: Tuija Syrjäniemi, Ihminen I, II ja III (2012-2013)

Minua tietysti myös kiehtovat kasvot! Itsekin kun teen savesta aina niitä päitä.  Kuvassa on Tuija Syrjäniemen tekemiä kasvoja.

Suosittelen tutustumaan tähän monipuoliseen näyttelyyn, jossa voi samalla nähdä myös vanhoja maatilan työkaluja ja tavaroita! Alapuolen kuvassa on yhdistetty Maija Aholan taulut ja aitoihin esineisiin. ja jos itse Matti Heiskari on paikalla (lähes aina myös on), saatte vielä paljon lisää tietoa teoksista ja tilasta.


5 kommenttia:

KjH kirjoitti...

On hyviä kuvia. Tuon Katin nuken haluaisin itselleni. Teettäisin sille lasikopin. Tykkään siitä kovasti.

kaisu marjatta kirjoitti...

onpa ihana paikka monimuotoista taidetta tulvillaan. kiitos esittelystä

kaisu marjatta kirjoitti...

sivullani on sinulle yllätys, käy hakemassa

Anonyymi kirjoitti...

With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of unique
content I've either authored myself or outsourced but it
looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my
authorization. Do you know any ways to help stop content from being stolen? I'd definitely appreciate it.


Also visit my blog madbid wiki

yanmaneee kirjoitti...

yeezy shoes
coach outlet
golden goose
yeezy boost 700
timberland
kyrie 6 shoes
off white nike
air jordan
fitflop
adidas tubular