Pages

torstaina, tammikuuta 03, 2008

Jotain hyvää


Punaisen Ristin veripalvelun sivuilta löydät lähimmän luovutuspaikan.


Ajattelin lähteä pian tutkimaan Oulun alennusmyyntejä. Samalla aioin pitkästä aikaa käydä luovuttamassa verta. En olekaan luovuttanut vuosikausiin, koska olen ollut joko raskaana tai imettänyt. Se on helppoa auttamista. Ei tarvitse kuin maata sängyllä ja odotella, että veripussi täyttyy. Sen jälkeen saa juoda kahvia, mehua ja syödä keksiä ja leipää.

Toivottavasti onnistuu. Naisilla hemoglobiini pitää olla 125–175 g/l. Kyllä kai se on. Painoa minulla on kyllä ihan riittävästi. Naisilla minimi on 50 kg.

****

Samalla voisin kertoa yhdestä muusta tavasta tehdä hyvää lähimmäisille. Kuulin Harrilta Walkerseista. Se on hieno tapa välittää nuorisostamme. Kunnioitettavaa! Sinne tarvitaan aina lisää aikuisia. Koskaan ei ole liikaa niitä, jotka välittävät ja haluavat auttaa tuntematontakin lähimmäistä.

LISÄYS: Kyllä luovuttaminen onnistui. :) Hemoglobiini oli jopa 142. Ja aion haastaa kaikki lukijani käymään myös luovuttamassa. Blogit, joita luen... niiden sähköpostin kaivan jostain ja lähetän haasteen. ;) Odottakaapas vain.

8 kommenttia:

ipi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
ipi kirjoitti...

Uusiksi meni :)

auts. Minäkin haluaisin luovuttaa verta, mutta inhoan veripusseja. Näin niitä isän sairausaikana muutaman liikaa.

Painoani en voi käyttää tekosyynä luovuttamattomuuteni (onko tuo edes sana..) mutta hb taitaa jäädä alle pakollisen rajan.

Lupasin lähteä pitämään miestäni kädestä kiinni, jos hän menee luovuttamaan verta. Iso mies ei kuulemma kädestä pitäjää kaipaa. Joten se siitäKIN osallistumisesta.

muoriska kirjoitti...

Olisipa veripalvelu vähän lähempänä.. no pitää kattoa jos on kunnossa kun seuraavan kerran kylillä käy.

Anonyymi kirjoitti...

Hei.

Sinulle on haaste blogissani.

Toisekseen hienoa on tuo verenluovutuskin, itse en voi erinäisistä syistä valitettavasti vertani luovuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hjei :) Määki halluun käyvä luovuttaan. Taas vaihteeksi ; ) Viime kerrasta onki jo jonki verra aikaa. oiskoha ollu 18 wee viimeks :p Hmm.
Änyways :P

Millo pörräät muute (taas, krhm;) Oulusalla päin;) Vai tiijäkkö ees :P
Hjuu eip muuta. Shoppailuseura ois kiwwaa ;) *wirn*

t. lauuur

Anonyymi kirjoitti...

Heips! Mitä walkersiin tulee, meillä on täällä pikkupaikkakunnalla myös sellainen. Olen ollut noin 6 vuotta sen tilinhoitaja täällä meilläpäin. Meillä tosin tänä vuonna walkers-toiminta päättyy ja jatkamme samaa toimintaa toisella nimellä - toivon mukaan.

Aikaisemmin idea on ollut se, että aikuisia tulee koolle ja he juttelevat ja viettävät mukavaa iltaa keskenään. Samaan tilaan otetaan nuoria mukaan. Aikuisten läsnäolo tuo turvallisuutta. Aikuinen oli hyvä sellaisenaan ilman mitään erityistaitoja. Nuoret hommailevat omiaan ja aikuiset omiaan. Vaatimusta nuorten kohtaamiseen ei ollut, vaikka kyllä siinä aina jollakin tavalla heidät huomioidaan ja kohdataan.

Nyt touhu on mielestäni muuttunut. Siinä tarvitaan aikuisille vetäjille kaikenlaista koulutusta ja kukaties jatkossa on psykologiset testit että pääsee mukaan. Ehkä isoissa kaupungeissa se on tarpeen. En tiedä. Kun toiminta on vapaaehtoisten varassa - ja tunnetusti aikuisilla on muutakin toimintaa ja vastuuta omista lapsistaan, niin ylimääräisen ajan ottaminen erilaisille koulutuksille ei kiinnosta.

Minulle myös koulutusta on ihan riittävästi työssäni ilman tällaisia ylimääräisiä juttuja. Valitettavasti näen nuo koulutukset vain järjestön omana kasvojen kohotuskampanjana. Mielestäni se palvelee enemmän järjestön omia tarpeita kuin paikkakunnan nuoria. Tämä on vähän ikävä arvio, mutta ilmaisee meidän kokemuksemme asiasta.

HeidiR kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja haasteesta. Ja Puujalalle kiitos siitä, että jaoit kokemuksesi Walkerseista.

Epäilen, että etenkin Oulussa koulutus on tarpeellinen ja hyvä juttu. Oulussa voi tulla vaikka mitä vastaan. :(

yanmaneee kirjoitti...

yeezy
off white
kyrie 5 spongebob
supreme outlet
golden goose sneakers
ggdb
stephen curry shoes
longchamp
giannis shoes
jordan 4