Pages

maanantaina, tammikuuta 29, 2007

Kirjoitusharjoitus: mielipidekirjoituksesta pakina

Harjoittelimme tänään mielipidekirjoituksen tekemistä. Ensin kirjoitimme leikkimielellä tekstiä minä-muodossa. Sen jälkeen muutimme kirjoituksen enemmänkin hän-muotoon. Ainakin tuo minun tekstini muistuttaa nyt pakinaa. Vai mitä?

Lukekaa myös näitä mielipiteitä minä-muotoisesta kirjoittamisesta (jos satutte olemaan vaikkapa bloggareita).


SIMPUKAT POIS KATUKUVASTA

Kyllä näkee, että suomalaiset ovat menneet ihan rappiolle moraalin suhteen. Akseli Käsikahva päätti yhtenä päivänä poiketa läheiselle huoltoasemalle. Järkytyksekseen hän sai huomata, että sen päälle oli ilmestynyt valtavan kokoinen valotaulu, joka kuvasi simpukkaa.

Akseli marssi sisälle ja vaati selitystä myyjiltä. Kassalla oli huonoryhtinen nuori mies. Hän ilmoitti Akselille, että entinen Esso onkin nyt Shell. Shellin tunnuksena kuulemma käytetään simpukkaa. Myyjä sanoi, ettei ollut mahdollista irrottaa sitä pois katolta. Akseli huomasi, että esitteissä ja jopa lautasliinoissa oli simpukan kuvat. ”Minähän en ala simpukalla suutani pyyhkimään!” Akseli huudahti ja ryntäsi järkyttyneenä ulos. Mitä jos vessapapereissakin olisi ollut simpukka? Pelkkä ajatus teki pahaa. Akseli otti yhteyttä kuluttaja-asiamieheen. Hän sai kuulla, ettei asialle voi tehdä mitään. Simpukka on nykyään yleisesti hyväksytty tunnus, jonka saa laittaa näkyville ja ottaa yrityksensä logoksi.

Mitä on tapahtunut sivistyneelle kansallemme? Täytämme katukuvat ällöttävillä simpukan kuvilla! Kristillinen ja siveä ihminen ei voi enää kävellä turvassa siellä missä on huoltoasemia. Pelkäämme Akselin mielenterveyden puolesta. Olemme siis perustaneet yhdistyksen nimeltä Simpukat pois katukuvasta. Olemme ryhtyneet keräämään adressia asian puolesta.

Neiti Naima Aalto
Yhdistyksen puheenjohtaja ja Akselin hyvä ystävä

2 kommenttia:

Allyalias kirjoitti...

Tuollaista piilopornoa meille tarjoilevat... rutjakkeet!

sahrami kirjoitti...

Olipa hauska!