Pages

keskiviikkona, toukokuuta 16, 2007

Luovuus tarvitsee epäjärjestystä

Aitoa välineteatteria. Kuvan otti Essi-ope.

Luovuus ja epäjärjestys liittyvät usein yhteen. En tiedä miksi. Mutta jotenkin se on niin. Ympäristö tuntuu olevan kaaoksessa, mutta sitten kirjaimet ja sanat ovat järjestyksessä paperilla tai tietokoneen näytöllä; tai maalauksen värit soivat harmoniassa; tai veistos pursuaa on tarkkaa suunnitelmallisuutta.

Tänään meidän linjalla kävi vierailemassa Janne Kuustie, Nukketeatteri Akseli Klonkin guru (taiteellinen johtaja-ohjaaja-dramaturgi).

Oli todella opettavaista ja mukavaa kuulla hänen elämäntarinansa eli se miten hänestä tuli Hän ja mitä hän tekee ja miksi.

Essi otti kuvia minun kamerallani vieraastamme ja meistä muistakin. Jostain syystä hän otti myös kuvan tuosta kasasta. Ehkäpä vahinko. Kiehtovin kuva. Nyt tuntuu turhalta, mutta odotetaanpa 50 vuotta. Sitten kuva on jo aarre, jos se ei ole tuhoutunut teknologian rappeutumisen myötä.

Voisin kertoa teille yhden asian mikä liittyy taiteeseen ja teksteihin... Valmistautukaa ostamaan ensi sunnuntain Kaleva, jos teille sitä ei tule kotiin tilattuna. Jos se teille kotiin tulee, niin valmistautukaan lukemaan se tarkkaan. ;)

3 kommenttia:

Usko kirjoitti...

Kiehtovista kuvista puheen ollen, kysyit sivullamme olleen kuvan taustoja. Se löytyi täältä: http://www.flysystem.org/FW.html

Rita kirjoitti...

Olen yleensä ajatellut luovuudesta niin että se saa alkunsa tyypillisesti joko kaaoksesta tai tyhjyydestä.

Onkohan ajatteluni sitä dualismia jota ennen otimme yhtenään puheeksi? :D

HeidiR kirjoitti...

Kiitos, Usko! Hieno linkki.

Rita.. Mitäs jos luovuus saa alkunsa kaaoksen ja tyhjyyden välimaastosta. Siitä tilasta, jota ei voi sanoin kuvata? ;)