Pages

lauantaina, elokuuta 25, 2007

Perustetaan iso ryhmä ja pidetään paljon ääntä!

Minulle jäi mieleen muutama päivä sitten kerrottu Ylen uutinen: "Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja Pekka Puska ehdotti maanantaina, että mietojen juomien verotusta kiristettäisiin välittömästi ja veronkorotuksia jatkettaisiin hallituskaudella. Mietoja alkoholijuomia voitaisiin Puskan mielestä suosia tuomalla kauppoihin miedompi kakkosveroluokan olut nykyisen kolmosoluen rinnalle."

Tuosta Puskan mielipieestä löytyy enemmän tietoa KTL:n sivuilta.

Mutta mitä hyötyä on veronkiristyksillä tai lievennyksillä? Mitä hyötyä oli kieltolailla? Eiköhän se halu vähentää juomista löydy ihmisiltä itseltään?

Kesällä kirjoitin Raittiista ilmasta ja aioin kirjoittaa siitä lähiaikoina lisää. Mutta en sitten olekaan kirjoittanut. Jotenkin kaikenlainen fundamentalismi ei nyt vain oikein iske. Ääripäät.

Onhan se hyvä, että on olemassa yhdistys nimeltä Raittiuden ystävät, joka jakaa tietoa toisenlaisesta elämäntavasta. Sen vastapainoksi voisi olla olemassa yhdistys nimeltä Alkoholin ystävät.... öööh, vai onko sellainen yhdistys olemassa? Taitaa sellaisia epävirallisia yhdistyksiä löytyä jo joka kapakasta.

Suomessa tuohon kuningasjuomaan suhtaudutaan kumman tunteikkaasti.

Itse taidan nykyisin ajatella siitä hyvinkin neutraalisti. Joku juo sitä ja joku ei. Oma on asiansa. Eihän kaikki juo maitoa tai kahvia. Tosin Suomessa täytyy vähintään juoda teetä, jos ei juo kahvia. Mitäs ihmettä sitä muuten kylässä nauttisi? Suomalaisesta kahvikulttuuristakin voisi kirjoittaa pitkän postauksen.

Tunteikkaasti suhtaudutaan nyt tällä hetkellä myös digiboxeihin. Meillä ei ole vieläkään minkäänlaista digilaatikkoa. Seitsemän päivän päästä loppuu analogiset lähetykset. Naps. Meiltä pimenee ruutu. Ehkä monelta muultakin?

72 %:lla ihmisistä on jo digiboxi, 7 % ei vielä tiedä milloin sen aikoo hankkia, ja vain 2 % ei aio hankkia sitä ollenkaan (Finnpanelin tutkimus).

Pian varmaan perustetaan varmaan kaksi yhdistystä: Toinen on Digiboxien rakastajat ry ja toinen Digiboxien vihaajat ry.

Saa nähdä miltä tuntuu sitten elää ilman tv:tä... Ehkä mieli muuttuu, kun lapset huutavat Pikku-Kakkosta ja kyllästyvät katsomaan aina niitä samoja dvd-levyjä uudestaan ja uudestaan. Tai sitten huomataan, että kyllähän sitä pärjää ilman tv-lähetyksiä.

Entäpä netti...

Mitäs jos minun pitäisi luopua netistä? Hui...nyt osui arkaan paikkaan. Vaihdetaanpa puheenaihetta. ( Jokaisella näköjään täytyy olla jokin hassu juttu mistä ei voi luopua...)

Taitaa muuten tulla pian syksy? Vai mitä?

11 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Hmm. mielenkiintoista pohdintaa.
Digiboxiton talous, mielenkiintoista. Anoppi uhkasi samaa.. mies ystävä osti kalliin digitelkkarin.. ja nyt kärty haisee.
Meillä on jo boxi, mutta ei se elämää hallitse.. maksukanaville ei kiitos, ei aika riitä edes ilmaisilta mielenkiintoisten katseluun..
Netti, se tuo samanhenkisiä lähemmäksi täällä syrjäseudulla.. ja voi hoitaa ihan asia-asioitakin.
Hyvää viikonloppua! mulla on nyt omaa aikaa.. huomiseen iltaan asti.

Tuima kirjoitti...

Käsittääkseni tutkimukset ovat osoittaneet, että alkoholiverotuksen kevennys lisäsi alkoholihaittojen määrää, koska mietojen lipittäjät siirtyivät väkeviin jne. Asiaa ennakoineet ammattilaiset (sosiaali- ja terveyspuolella) olivast ennustaneet asian jo kevennyksiä suunniteltaessa.

Maria kirjoitti...

Ei ole boxia täälläkään, vaikka television ystävä olenkin.

Viinaveron laskeminen oli paha moka. Mutta nythän voidaan taas osoittaa kompetenssia kokoontumalla keskustelemaan lisää. On tärkeää, että aina on jotain päätettävää.

Tuntuu aivan syksyltä täällä meilläpäin...

Allyalias kirjoitti...

Yli kaksi vuotta täysraittiina opetti paljon. Elämä ilman biletystä ja krapula-aamuja oli täydempää. Toisaalta koki jäävänsä monessa sosiaalisessa tilanteessa kummajaisen asemaan. Kohtuu kaikessa, kaiketi!

Alkoholistien tyttärenä suhtautumiseni asiaan on hyvin tunteenomainen. Kuulin eilen, että äitini on ollut nyt seisemän viikkoa selvin päin. Uutinen ilahdutti niin kovasti, että voinen tunnustaa olevani raittiuden ystävä :)

Rita kirjoitti...

(Ei liity tähän postaukseen)

Heidi,

Sain muutama päivä sitten luetuksi loppuun sen suosittelemasi teoksen Näkökulman vaihtamisen taidosta. Erittäin hyviä ajatuksia herättävää tekstiä! Kiitos vielä kerran.

Piia kirjoitti...

Hei Heidi!
(tämäkään ei liity tähän postaukseen)
Eipä tarvinu ees tänne asti tulla, että hoksasin kuka oli kysseessä :) Muoriskan kans näitä yhteisiä tuttuja selvitelthiin tässä muutama viikko takaperin sähköpostitte ja mainittiki sinut tuntevansa. Muistelin että joskus pietit blogia lasten tiimoilta, ko met kävimä sielä teän elämää kattelemassa silloin tällöin (teän isäntä lähetti meän isännäle linkin), joten olet varhmaan kohta niitä kokehneimpia blogisteja ;) Ja tosi taitava kirjottamhaan! Oli net sitte runoja tai niinku tämä postaus. Pittää käyä pistäytymässä täälä uuestaanki! Kerro terhveisiä sinne isännäle ja tytöile täältä koko meän sakilta :)

HeidiR kirjoitti...

Oh, onpa mukavasti kommentteja! :)

Muoriska: Meitä risoo se, että pakotetaan ostamaan jotain mitä ei koe tarvitsevansa. Ja pitäisi ostaa vielä sellainen vehje, minkä ei tiedä kunnolla edes toimivan. Muutenkin nuo lupamaksut ovat suuria verrattuna siihen miten vähän mekin tv:tä oikeasti katsotaan. Netistä kyllä nykyaikana saa kaiken tiedon mitä tarvitsee ja viihdettä päälle.

Tuima: Niin, mietoja juomia ei sittenkään juotu aiemmin pelkästään maun takia?

Maria: Maailmassa näköjään päättäminen (ja aloittaminen) ei lopu koskaan.

Ally: Hieno uutinen! :) Toivotaan uusia selviä päiviä lisää, siis äidillesi. Yksi päivä kerrallaan.

Rita: Oh, kiitos ja ole hyvä. Toivottavasti näen juttua kirjasta blogissasi?

Piia: Huh, hyvä ettet säikähtänyt minua. ;) Pistäydytään vain puolin ja toisin. Omakin isäntä jo kävikin katsomassa teidän työmaata, virtuaalisesti siis. Sitä tyttöjen blogia ei enää ole. Päätin, että nykymaailmassa on parempi olla laittamatta lapsistaan kuvia nettiin. Vaikka tosi paljonhan netissä on pienten lapsukaisten kuvia. Tiedä sitten onko se niin vaarallista loppujen lopuksi...

HeidiR kirjoitti...

Ai, niin...

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE! :D

Rita kirjoitti...

Heidi

Olen Arkiterapeutti Kops - blogissa soveltanut näkökulman vaihtamisen ajatuksia pohdintoihini, esimerkiksi Pakinaperjantain viimeisimmässä tehtävässä. Referaatteja en valitettavasti usko saavani aikaan. johtuen jo siitäkin että luen tavallisesti useita opuksia samaan aikaa pätkittäin :)

Jussi kirjoitti...

Siihen aikaan kun raittiusseuroja ensimmäisen kerran perustettiin, oli Raittiuden ystävien nimi Kohtuuden ystävät. Myöhemmin yhdistyksen tavoiteita ja nimeä kovennettiin. Kuitenkin Kohtuuden ystävien vastapainoksi Ilmari Kianto, kuuluisa viinamäen mies, perusti yhdistyksen nimeltä "Kohtuullisen hutikan pyhä veljeskunta". Tietääkseni se toimii edelleen tai on ainakin perustettu uudelleen.

HeidiR kirjoitti...

Jussi, usein käy niin, että kohtuullisen hutikan ystävistä ei saa kohtuuden ystäviä ilman raivoraittiutta. Tarvitaan paljon päättäväisyyttä, kun lähtee baariin ottamaan vain parit tai sitten ne yhdet.

Muuten minkä takia pitäisi juoda sosiaalisista syitä? Siksi kun kaveritkin? Minä en ole polttanut koskaan tupakkaa vaikka moni kaveri on polttanut.

Enkä nuorena kuunnellut Dingoa vaikka "kaikki muutkin" kuuntelivat.

Mutta en minä järjistään kaikkea vieroksunut mitä muutkin. Kyllä minä join alkoholia diskoreissuilla kuten muutkin siihen pehmoneonväriaikaan... Olin nimittäin yläasteikäinen kasarivaatteiden ja niiden tötteröhiuksien aikaan. Huh. ;)