Pages

maanantaina, elokuuta 13, 2007

Orkidea

Vielä hengissä ja toivottavasti kauan (kun ottaa huomioon kykyni kuivettaa kukkani).

Sain lahjaksi perhosorkidean. Oikeasti orkidea on siis kämmekkäkasvi. Kiehtova kukka läpinäkyvässä muoviruukussa. Se ei ole istuettu multaan vaan puuhakkeeseen tms.

Kukkien hoitaminen kuulemma on sellaista puuhaa, jossa samalla hoivaa itseään. Olen kyllä usein ajatellut, että muutamien viherkasvieni kasteleminen on vain ikävä vellollisuus, joka tahtoo unohtua. Mutta tätä orkideaa ihailen päivittäin ja tutkin sen hassuja juuria. Yksi juuri roikkuu ruukun ulkopuolella. Niitä kutsutaan ilmajuuriksi.

Tätä kukkaa on ilo hoitaa! Ja koska se on lahja, vielä tarkemmin pidän siitä huolta. En halua, että se kuolee pois.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärtääkeseni Orkidea on kukka, jota on kovin vaikea saada kukkimaan? Kyseinen kasvi on ollut puheenaiheena lähipäivinä enemmänkin. Viimeksi lauantaina näin Orkidean, jossa oli kukoistuksia kutakuinkin 20. :) Pappani osaa kasvattaa kukat parhaimpiinsa. Oli kyllä todella kaunis, ja taisi olla samanlainen kuin sinullakin.

Kauniista kukista on helppo olla ylpeä. Onneksi meillä kotona on piha täynnä upeaa kasvillisuutta... Mutta minulla onkin vanhemmat, jotka jaksavat hoitaa niitä. :)

HeidiR kirjoitti...

No, nuo kukat olivat siinä ja vielä yhtään ei ole tippunut pois.

Toivotaan, että ne pysyvät kauan ja uusia tulee. On siinä muuten yksi nuppu jopa tulossa! Sellainen pienenpieni.

Piia kirjoitti...

Sattupa! Vilkaseppa tuo minun blogista: http://www.piituski.vuodatus.net/blog/702398

Sielä on hoito-ohjeitaki (kommenteissa) ;) Mulla on nyt kahessa haarassa yhteensä 14 kukkaa!!! Saa vain nähä kuinka kauo net pyssyy. Mutta jostaki luin, että jos kukat tippuu ja näyttää kuolheelta, ei se välttämättä ole ko vain horroksessa. Joten ei kannata sitte toivoa menettää ainakhaan ihan heti (viehraile vain voipii joutua selittelheen, miksi ikkunalauala on kuollu käppyrä...)