Pages

keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2007

Paahdettuja kurpitsansiemeniä

Pulleita, kuumia ja rapeita kiinalaisia kurpitsansiemeniä.

Mieheni huomasi kaupassa kurpitsansiemenpussin. Sehän piti ostaa kotiin. Maistelimme niitä sellaisenaan. Lituskoja vihreitä siemeniä. Maistuivat pähkinäiselle.

Sitten kokeilin paahtaa niitä kuivalla kuumalla paistinpannulla. Ne poksahtelivat kuin popcornit. Ei sentään suurentuneet niin valtavasti. Ehkä kaksin tai kolminkertaiksi. Olivatpa herkullisia! Ei suolaa, mutta on noissa sentään rasvaa (jopa 45,9 %).

Taidamme ostaa kohta uuden pussin. Tämä nykyinen pussi on kahvikaapissa. Usein käy niin, kun kaapin aukaisee ottaakseen jotain muuta, samalla nappaa muutaman siemenen suuhunsa.

Kokeilkaapa tekin, jos etenkin popcorn kyllästyttää.

Ei kommentteja: