Pages

tiistaina, huhtikuuta 10, 2007

Elämä pääsiäisen jälkeen

Söpö pieni sisäkukka... Klikkaa suuremmaksi.

Pääsiäinen oli ja meni. Kävin jo Pitkäperjantaina kirkossa. Aamu oli pilvinen, mutta kun istuin kirkonpenkille aurinko paistoi suoraan minuun. Aivan kuin olin toivonut. Ihmettelin hetken ja päättelin, että ehkä ihminen saa Jumalalta juuri sitä mitä tulee hakemaan. Minä tulin hakemaan auringonvaloa, joka kimaltelisi kristallikynttelikössä.

Saarna kertoi ristiinnaulitusta Jeesuksesta ja kahdesta ryöväristä, jotka ovat ristiinnaulittuna hänen rinnallaan. Tämä näky kuvastaa ihmisen ja koko ihmiskunnan elämää. Pappi esitti kysymyksen: Kummalla ristillä haluat olla? Olemme rikkoneet ja synnin omat, kuolema on sen palkka. Miten kohtaat kuoleman ja Jeesuksen? Pilkaten ja nauraen kuten toinen ryöväri vai katuen ja uskoen kuten se ryöväri, jolle Jeesus antoi lupauksen: Vielä tänä päivänä olet taivaassa kanssani.

Minun mieleeni nousi toisenlainen ajatus. Mitä jos voisimme valita Jeesuksen ristin omaksemme? Tuohon ajatukseen vaikuttaa buddhalainen kirjallisuus mitä olen lukenut. Valaistumisen näkemys, buddhaksi tuleminen, ei kuulu kristinuskoon. Mutta saahan sitä aina pohtia ja miettiä.

2 kommenttia:

Tuima kirjoitti...

Hieno kuva! Kukka katsoo ulos ikkunasta, hyvin innokkaasti :)

HeidiHahmo kirjoitti...

Kiitos. Kukka oli todella innokas ulostiiraaja tai niin olivat kaikki ne kymmenet muutkin kukat, jotka myös tuijottivat ikkunaan päin.