Pages

keskiviikkona, lokakuuta 10, 2007

Olen tekemässä ennätyksen

On lokakuu, ja minun parvekekukkani ovat elossa! Ihme! Nekin tarraantuvat kesään, eivätkä halua syksyn tulevan. Usein minun kesäkukkani ovat kuolleet jo heinäkuussa, joten tämä on jotain todella harvinaista. Katsoin netistä, että verenpisaran kukinta-aika on toukokuusta syyskuuhun. Mutta eikö olekin monta nuppua vielä tulossa?

Nettisivuita löytyi myös tieto, että petuniakin kukkii jopa lokakuulle, jos sen kuihtuneita kukkia nypitään ahkerasti. Sitä minä olen kyllä tehnyt.

Sitten tästä minun mielialastani... Taas tuntuu siltä, että elän. Vaikka maanantai oli huono päivä (kenelläpä se ei usein olisi), olen tyytyväinen, että sain kirjoitettua kaiken ylös. Nyt taas tuntuu siltä, että on voimaa ja iloa, senkin voisin kirjoittaa ylös. Kannattaisikin, koska tiedän, että kun elämä on tyytyväistä, tasaista ja rauhoittavaa, tekstiä ei synny. Eli kirjoittaja selvästikin tarvitsee erittäin hyviä ja erittäin huonoja päiviä sekä tahdon kirjoittaa siinä tilassa kaiken ylös. Tarvitaan tunnetta ja älyä. Järkevyyttä ja epäjärkevyyttä.

Kun sitten on sydämessä rauha, olotila on zen ja sitä vain nauttii katsoessa auringonpaisteen täyttämää metsää, ei paljon sanoja tarvita. Ehkä ei yhtään. Ehkä yhden pienen haikun verran:

auringon puna
valuu sininen hiekka
joutsen valkoinen

2 kommenttia:

silumiini kirjoitti...

Minulla tuo pätee kyllä blogikirjoittamiseen, eli jos on tasaista arkea, ei yksinkertaisesti ehdi blogata tai sitten ei ole juuri sanottavaa, päivistä ei nouse yksityiskohtia. Runojen kirjoittaminen taas vaatii sitä tasaista arkea, sisäinen maailma pääsee valloilleen parhaiten silloin kun ulkoinen elämä on rauhallista, mikään ei häiritse keskittymistä...=)

HeidiR kirjoitti...

Runoista... Löysin eilen kirjastosta Ishokawa Takubokun runokirjan "Syötäviä runoja".

Siinä takakannessa on lainaus (ehkäpä tämän japanilaisen runoilijan oma):

"Tullakseen runoilijaksi täytyy täyttää kolme vaatimusta. Ensinnäkin, täytyy olla ihminen. Toiseksi, täytyy olla ihminen. Ja kolmanneksi, täytyy olla ihminen. Sen lisäksi täytyy olla sellainen ihminen, jolla on kaikki tavallisen ihmisen omainaisuudet."

;)