Pages

lauantaina, tammikuuta 05, 2013

Kirja-arvio: Tulevaisuus tulee vieläON aamuyö.
Päässä on joku outo juttu
Ihan kuin makaisin maassa vinossa

s. 12

Useissa runokirjoissa on jokin runo tai säe, joka jää mieleen. Minulle se on tämä runo tässä runokirjassa. Tuo runo on niin totta. Samaistun. Muistan nuoruuteni. Ja kyllä se sopii myös keski-ikäiselle. Ja varmaan sitten mummonakin.

Ammattiopisto Luovin Limingan yksikön Ilmaisutaidon ryhmältä ilmestyi Tulevaisuus tulee vielä -runoteos joulukuussa 2012. Luovin sivuilla sanotaan näin: "Tulevaisuus tulee vielä -kirjassa Sylvia Kinnunen, Armi Kuusela, Janika Lehtomäki, Satu Lindgren, Sanna Lääperi, Mirka Meronen ja Janita Mustola kertovat tunteista, haaveista, eilisestä, tulevaisuudesta, pelosta, huomisesta ja arjesta, joka tuntuu joskus vaikealtakin. Teoksen taiton ja kuvat on tehnyt Luovin opiskelijatyönä Mari Tuomainen Helsingin yksiköstä."

Kirjassa on neljä osaa: 1. Arki,  2. Tietoa tulevaisuudesta, menneisyydestä ja tästä hetkestä,  3. Muistoja ja 4. Haaveet todeksi.

Runokirjan runot ovat hyviä. Ne ovat aitoja. Niihin pystyy eläytymään. Sitä muistaa kuin kaikki voi olla niin pienestä kiinni tai muistaa kuinka suuria asioita elämässä voi olla. Niin valtavia kuin meri.

Muistaa millaista oli olla nuori. Ja ne ne tunteet ole mihinkään nytkään hävinneet minultakaan, keski-ikäiseltä lukijalta.

Haaveet todeksi -osio herättää lukijassa valoisan mielen.

Kannen ja kirjan  mustavalkoisissa valokuvissa on koivu, jossa ei ole lehtiä. Mutta ihan varmasti seuraavana keväänä siihen kasvaa uusia, herkänvihreitä hiirenkorvia, uusia lehtiä, värejä, tuoksua.


KAUNIINA kesäiltana.
Taivas keltaisena loistaa,
pilvet mukaan liittyy.
Meren aallot kivikkoon lyö.

Taivas kirkas, pilvet harmaat.
Meri aaltoinen, kivikko liukas.
Kaunis kesäilta.

s. 45


3 kommenttia:

Kaisa Halmkrona kirjoitti...

Kiitos tästä kirja-arviosta Heidi. olen vielä tämän illan asukastuvalla töissä, huomenna aloitan vuoroteluvapaani. Kopioin tämän tänäiltana ja vien tytöille luettavaksi. Hyvä läksiäislahjani sinulta :) .Ja Ari,jos haluat ko. teoksen niin ota yhteys Ammattiopisto Luoviin, Limingan yksikköön ja sieltä Päivi Pekkalaan Hänen takanaan ovat ko. teokset ja on niille varmaan jo miettitty joku hintakin.

Kaisa Halmkrona kirjoitti...

Äh, laitoin väärään paikkaan tuon Arin kommentin, mutta toivottavasti hän löytää tän täältä :)

HeidiR kirjoitti...

Ole hyvä. Kirjoitin sydämestä ja se on totta.

Ari löytänee ohjeesi täältäkin. :)