Pages

lauantaina, tammikuuta 28, 2012

Runo rajan takaa

Taivas harmaa on
räntää sataa
aika mataa hitaasti, päivä on loputon

ensilumi maan peittänyt
kylmyys hiipii pihapuissa
tiaiset noukkii maasta hiekkaa

Airi Kouva 1.11.1996
Halusin muistella vanhoja ja kaivelin muistojen arkistoa. Löysin äitivainajani vihkon, johon hän oli kirjoitellut kaikenlaista. Olen lukenut tuon runon kai ennenkin. En muista. Mutta silloin en itse kirjoittanut runoja. Tuo runo voisi olla kuin minun kirjoittamani. Tulipa syvältä kouraiseva olo.

Äitini kuoli vuonna 2005. Hän oli tuolloin 73-vuotias.

Missä ovat hänet muut runonsa? Kaikki ne, jotka hän ehkä kirjoitti. Kaikki ne, joita hän ei ehtinyt kirjoittaa.

5 kommenttia:

aikatherine kirjoitti...

Kiva löytö ja ajatusten ja runon löytö äidiltä. Itse olen isoäiti ja toivon, jonain tulevana aikana kun minua ei ole höpöttämässä on jäljellä aikapaljon elämäntarinaa, koettua ja elettyä. On myös runoja ja joskus vain ajatelmia. Sitä olisi sitten ikäänkuin enemmän olemassa vaikka on rajan takana.
kun on neljä omaa lasta ja 9 lastenlasta varmasti kirjoitettu muisto on heille elävämpi, kuin käyni haudalla.

Aikatherine kirjoitti...

sivullani pieniä sanoja, on sinulle jotain ylläriä...

HeidiR kirjoitti...

Kiitos erittäin ihanasta yllätyksestä! <3

Anonyymi kirjoitti...

Hei, toivottavasti päivittelet vielä blogiasi. Muistelen joskus lukeneeni jonkun postauksesi, jossa kyselit, tietääkö kukaan runouteen keskittyviä kirjablogeja tms. Itse olin harkinnut jonkinmoisen kirjallisuusblogin pystyttämistä ja herättämäsi ajatus jäi pyörimään mieleen... Käväise joskus kurkkaamassa, jos tykkäät lukea runoarvioita (tulee sinne muutakin). Blogihommani on aluillaan eikä minulla ole lukijoitakaan (tämä oli siis myös törkeä mainos ;) )t. ulpukas (ruohonkortta -nimisestä blogista)

HeidiR kirjoitti...

Hei, Ulpukas! Tottahan toki päivitän blogiani, jos on jotain päivitettävää. Nyt on ollut vain hiljaista kirjallisuuden, kirjoittamisen ja lukemisen saralla.

Valokuvia tietenkin voisin julkaista...

Vierailin blogissasi ja laitan osoitteen muistiin tuohon omaan blogilistaani. Hienoa, että perustit runoutta suosivan kirjallisuusblogin! :)