Pages

torstaina, maaliskuuta 27, 2008

On se sittenkin kivaa
Perusteellista sauvakävelyvalmennusta aloittelijalle. YouTubesta löytyy monta muutakin hyvää videota aiheesta.

Tuo sauvakävely tuntuu sopivan minulle. Ihanko oikeasti nyt olen löytänyt lajini?

Sauvakävely tuntuu kehossa paljon enemmän kuin pelkkä kävely, mutta silti se ei ole liian rasittavaa. Minulle hölkkääminen on lähes mahdotonta näin huonokuntoisena, koska syke nousee siinä liian korkealle.

Lisää aiheesta voi lukea mm:

Excelin sivulta
Suomen Latu ry:n sivuilta
Pro Training ky:n sivuilta

Kokeilkaa rohkeasti!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sauvakävely on -siis ihan aikuisten oikeasti - hienointa ja tärkeintä mitä Suomessa on keksitty sitten apulannan (siis huom. pienellä, ei siis propri elikkäs erisnimi elikkäs se heinolalainen bändi).

Vaikka itse olen +40v maratoonari, en todellakaan epäröi silloin tällöin lähteä reippaalle palauttavalle sauvakävelylle.

Sauvakävely on itse asiassa tehokkaampaa myös rasvanpolton näkökulmasta kuin juokseminen. Syy tähän on se, että varsinkin aloittelevat juoksijat eivät osaa juosta tarpeeksi hiljaa ja pitkään, jolloin rasvanpoltto alkaa. Kävellä ei voi koskaan (?) liian kovaa.

gnothi seauton kirjoitti...

Täällä myös yksi satunnaisesti sauvakävelevä maratoonari ilmoittautuu... Kun niitä sauvoja aktiivisesti käyttää sen sijaan että perässään vetäisi tai edessään nostelisi niin taatusti tehokasta on!

-gs

noeijoo kirjoitti...

Terve, vastavierailulla, vaikka olet kyllä tuttu jo pitemmältä ajalta, lienet joskus Sirkus Hopsulassa käynyt..tai Pionipuussa..

Kimmo kirjoitti...

Juu... Kivaa on tuo sauvakävely. Näin keväisin minäkin saan herätyksen ja kaivan sauvat ulos kaapista. Kiitos, että muistutit. Sauvojen aika on taas koittanut!