Pages

maanantaina, maaliskuuta 24, 2008

Loma teki hyvää


Jos ette olleet huomanneet, niin en ole ollut kotona viikkoon. Netissä olen kyllä joka päivä käynyt Nettiä on vaikea päästä pakoon nykyaikana, mutta suurimman osan ajasta olen perheen kanssa viilettäneet tuolla pohjoisessa sukuloimassa ja ystäviä tapaamassa. Kylläpäs teki hyvää! Elämä tuntuu taas olevan hieman henkisesti rikkaampaa.

Kävimme mm. pilkkimässä. Yläkuva ja alempi kuva ovat siitä tapahtumasta. Suomi on niin iso maa, että kun etelässä ei ole tietoakaan jäistä, pohjoisessa voi mennä jopa autolla pilkille. Tosin sitä ei kannata kokeilla kuin virallisilla jääteillä. Parkkeerasimme auton Tornionjoen ylittävälle jäätielle ja kävelimme suoraan parhaimmille kala-apajille.

Muutama päivä ennen meidän kalastusreissua tuolla paikalla oli käyty H-pilkkikisat. Jäässä oli siis valmiina aika monta reikää. Siksi myös tuo jää näyttää tuossa kuvassa omituisesti tallatulta.

Perheen nuorin tietysti sai isoimman kalan eli ison harrin. Sillä olisi päässyt sijoittumaan kilpailuissakin. Oli tyttö tosi innoissaan! Kala maistui myös hyvältä, kun olimme se heti tuoreeltaan paistaneet paistinpannulla.

Mutta tottakai kalasta piti ottaa ennen suolistusta perinteinen isä, lapsi ja kala -potretti.

Mitähän sitä vielä tuli tehtyä? Tuli käytyä Ylläksellä uimassa siinä pienessä kylpylässä. Ihmiset laskivat Ylläksen rinnettä pitkin alas ja tuliterä gondolihissi vei heitä ylöspäin. Aurinko paistoi.

Ja sitten kävin moikkaamassa Muoriskaa. Hän olikin aktiivisena swapparina heti laatikolla aukomassa pakettiaan. Tuntuu tuo olevan oikeastaan hieno harrastus. Postiautoa on ainakin kiva odotella. Muoriskan luona oli mukava käydä, kuten aina.

Tämmöisiä maistiaisia meidän lomamatkalta. Kaikenkaikkiaan positiivinen reissu.

6 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

:),
ehkä vielä huomenna mummulassa.. ja keskiviikkona kotiin.. tai ehkä huomenna.. aika näyttää..

Ja kiva nähdä ihan tosi.. olisittepa lähempänä voisi useamminkin nähä.. ties vaikka joskus..


ps. to ilta ja pe aamu.. jos kinostaa :D

Anonyymi kirjoitti...

Harjus on hieno kala! Ja hyvänmakuinen. Etelästähän sitä ei saa, edes ravintolasta.

Rita kirjoitti...

Joo kyllä me vähän ihmeteltiin että missä sinä olit...

gnothi seauton kirjoitti...

Aurinkoista on näemmä ollut! Kelit suosivat meidänkin pääsiäisreissua mökille - mukava oli jäällä touhuta.

-gs

Anonyymi kirjoitti...

Taas opin jotakin uutta: "Swappailu". En ole tiennyt sellaisen olemassaolosta mitään. Tosin jotakin sinnepäin lienee se, että eräs ystäväni oli seurusteluaikoinaan vaihtanut säännöllisin väliajoin jonkin sortin päiväkirjaa morsiamensa kanssa, kun kesätöäidensä tähden asuivat eri puolella Suomea. Kirja kulki viikon tai kaksi toisen luona ja sitten vaihto. Minusta se oli kovin romanttista.

Terveisin Puujalka

HeidiR kirjoitti...

Muoriska: Juu, kyllä näin on. ;)

Milvus: Meidän perheessä arvostetaan kyllä sitä kalaa erittäin paljon.

Rita: Niinkös? Minä muuten huomasin, että olet kirjoittanut taas kiltteydestä. Se on aihe, johon kannattaa usein palata.

GS: Olitteko tekin pohjoisessa?

Puujalka: Oppia ikä kaikki. Nyt voitkin rippileirillä kysellä onkos kukaan swappari. Toinen asiahan mitä moni nuori ja vanhempikin, jopa keski-ikäinen tai eläkeläinen harrastaa on larppaaminen.