Pages

keskiviikkona, marraskuuta 14, 2007

Ihan älytöntä ja kivaa piirtämistä

4 minuutin harjoitus sanasta kiire

Eilen illalla oli todella tarpeellista vaihtelua arkikuvioihin. Huutomerkki Ry järjesti poikkitaiteellisen kirjoittajapajan Oulun kirjastolla. Vetäjänä itse Olli Hietala. Jes! Vihdoin pääsin näkemään hänet face-to-face. Hän on juuri sellainen kuin kuvittelin: mukava, pehmeä, herkkä, hauska ja kiltti (vaikka piirtää viiltävän terävästi eli olemukseensa nähden päinvastaisesti).

Tarkoituksena oli päästä tilaan, jossa piirtäjä ei sensuroisi itseään. Aluksi Olli pisti meidät piirtämään 4 min harjoituksia yksittäisistä sanoista. Sitten 3 min harjoituksia ja lopulta 2 min pikapiirtämistä.


2+2 min harjoitus sanoista hattivatti ja kouristus
Klikkaa suuremmaksi!

Kävimme välillä kahvilla. Sen jälkeen jatkoimme harjoittelua niin, että ensin annettiin yksi sana, josta piti piirtää 2 minuuttia, kunnes annettii uusi sana ja lisää aikaa 2 minuuttia.

Tilaisuus kesti kolme tuntia, joten lopulta jutut olivat täysin hervottomia. Välillä kierrätimme piirroksia ringissä, että saisimme nauraa myös muiden aikaansaannoksille. Olinkin ihan punainen nauramista, kun tilaisuus oli ohi. Paikalla oli noin kymmenkunta ihmisistä. Suurin osa oli minulle tuttuja! Oli ihana nähdä heitä. :)

Kiitos Ollille hauskasta illasta ja kaikille muillekin seurasta!


2 + 2 minuutin harjoitus sanoista porokuiskaaja ja telinevoimistelija


Laitoin myös yhden piirroksen tänne.

2 kommenttia:

Hillo kirjoitti...

Et ole ensimmäinen joka sanoo mua Hietaseksi. :) -la, ei -nen... ;p

Kivaa oli kyllä. Ensi kerraksi pitää kehitellä jotain monipuolisempaa. Ehkä kirjoittajien improja sekoitettuna piirtäjien kuvituksiin ja toisinpäin, eli kirjoittajat keksivät kuvista tarinoita? Hmmh.

Niin, se oli mun eka kerta muuten.

Kiitos kun tulit!

HeidiR kirjoitti...

Äh, nyt se on korjattu Herra Hietala. Sorry.

Miten sinä heti tulit tänne kommentoimaan? Oletko ehkä lisäämässä omia piirroksiasi blogiisi? :)

Harmittaa, kun en ehtinyt katsoa sinun piirtämistyöskentelyä. Miten ihmeessä saa niin valmiinoloisen työn 4 minuutissa? Kynä kulkee satasta? :O