Pages

keskiviikkona, huhtikuuta 01, 2009

Pääsiäinen lähestyy

Pääsiäisen lähestyessä kaktukseni kukkii!
Niin se on tehnyt aina.

Päätinkin perusteellisesti nyt selvittää mikä kaktus tämä sitten oikein on. Ikivanha kaktus se joka tapauksessa on. Se taitaa olla yhtä vanha kuin minäkin. Muuttanut nuorena virkeänä kaktuksena Ruotsista Suomeen. Äärimmäisen sitkeä yksilö. Nyt se päätti kehittää kolme kukkaa. Joinain vuosina kukkia ei tule ollenkaan.

Näiden sivujen perusteella kukkani on oikea joulukaktus. "The true "Christmas Cactus" is Schlumbergera x buckleyi, a hybrid between S. russelliana and S. truncata produced in the late 1840s by William Buckley at the Rollisson Nurseries in England."

Miksi sitten juuri tämä yksilö kukkii aina pääsiäisen aikoihin? Ehkä kyse on valon määrästä. Se on syntyjään Etelä-Ruotsista ja siellä saattoikin kukkia joulun aikoihin. Täällä pohjoisessa se haluaa levätä hieman pitempään.

4 kommenttia:

sahrami kirjoitti...

Meillä on samanlainen, mutta ei juuri nyt kukassa. Tosi kiva kasvi kun kukkii aina välillä, vaikken ole mikään viherpeukalo.

Huomasin muuten juuri, että meillä on yhteinen Facebook-kaveri, eikä edes (ilmeisesti) tätä kautta. Kyllä maailma on pieni! :D

Marjaana kirjoitti...

Heis :)

Äiti muistaakseni kerran sanoi, että on olemassa sekä joulukaktuksia että pääsiäiskaktuksia. Muuten samanlaisia, mutta toinen kukkii jouluna ja toinen pääsiäisenä. Taitaa siis sinulla olla se pääsiäisyksilö. :) Tosin en ihan varma asiasta ole.

Meillä on ensi viikolla yökoulu, tulee varmaan eskareille jännät paikat. :D

Mitä muuten kuuluu? :)

HeidiR kirjoitti...

Sahrami: ahaa... :) Nyt kyllä saat pyytää minut Facebook-kaveriksesi. ;)

Marjaana: Kyllä tämä on joulukaktus ainakin kuvien perusteella. Pääsiäiskaktukset ovat ihan erilaisen näköisiä.

Sinä olet siis jälleen työelämässä? :) Kiva.

Minulle kuuluu kevättä ja valoa. Tiedäthän mitä se merkitsee? ;)

Marjaana kirjoitti...

Oon minä ollut jo syksystä lähtien tuolla koululla harjoittelemassa. :) Toukokuun loppuun vielä.

Jahas, taitaa minun muisti sitten pätkiä kasvien suhteen... No, viherpeukalo puuttuu. Mielestäni äiti kuitenkin jotakin tuon suuntaista sanoi. Ehkei se sitten ollut pääsiäiskaktuksen nimellä.