Pages

sunnuntaina, kesäkuuta 14, 2009

ValokuvaTorstai: Lähellä oleviin ihmisiin...

"Lähellä oleviin ihmisiin on joskus pitkä matka muiden kautta. Ihminen haluaa apua, että joku näkisi piilotetun, tiedostamattoman, syvimmän. Lähellä näkö häviää, korvat muurautuvat umpeen. Mutta ettei aina tarvitsisi rakkaimmalle vääntää kaapelista, puhua kielillä, jokaisella, maalata talon seinään, leipoa leipään, kutoa sukkaan, piilottaa pakettiin, kun jokin olisi joskus helppoa, vaivatonta, kun yhteys olisi luotu lumesta kaikkina vuodenaikoina, lehdet haravoitu, kun saisi yhteyden joka olisi aina auki. Eikä saa. Ja pitäisi. Ja siinä sitten ihmiset lähekkäin, valovuosien päässä ja jokaiseen sattuu." (ss. 107-108)

Katkelma Marjo Niemen romaanista Miten niin valo (Otava 2008).


Valokuvasta: Kuvassa on Rovaniemen valtuustosalissa esillä oleva teos nimeltä "Paimen". Se on tehnyt rovaniemeläinen kuvataiteilija Ilona Kivijärvi. Otin kuvan tänä talvena, kun pääsin vierailemaan salissa.


*************

Tämä oli ValokuvaTorstain 115. haaste 21.1.2009. Ystäväni Minna innostui juuri ValokuvaTorstaista, kun kesätauko alkoi. Hänelle tuli idea, että osallistutaan näihin vanhoihin haasteisiin kesätauon aikana epävirallisesti. Sehän sopii minullekin. Minulta on jäänyt välistä monia hyviä haasteita.

Idea on vapaasti kopioitavissa omaan blogiin!

Lisäksi hän ehdotti, että voisimme myös osallistua kaikkiin meneillään oleviin valokuvauskilpailuihin ja ihan oikeasti! :) Osaan on kieltämättä hieman hankala osallistua, jos esimerkiksi ei asu Etelä-Karjalassa tai sitten ei ole menossa Espanjaan. Mutta jää sitten helpompiakin aiheita esim. "Minun kansallismaisemani" tai "Kuvia työstä/luonnosta/matkoilta"

5 kommenttia:

Ms. Minna kirjoitti...

Hihhii. Ehdotinko minä, että osallistutaan KAIKKIIN valokuvakilpailuihin? Ei haittaa, jos ei ihan päästä tavoitteeseen.

Mistäs aloitetaan?

Ms. Minna kirjoitti...

Minulla muuten ainakin on kuvia matkoilta. Tulee valinnan vaikeus. Pitääkin lukea sen kilpailun ohjeet.

Meripilvi kirjoitti...

Hyvä idea, pitääpä käydä kurkistamassa.

HeidiR kirjoitti...

Minna. Niin. Ehkä et niin sanonut, että kaikkiin. Tuli vain sellainen jämäkkä olo viestistäsi. :)

Meripilvi... Sieltä varmasti löytyy niin paljon kaikkea, että tulee valinnanvaikeus. :)

Pankin talkkari kirjoitti...

Tuo kansallismaisema-kilpailu kuulosti mielenkiintoiselta, ja olisipa jotain muutakin kuvattavaa valokuvatorstain haasteen parasta hetkeä odotellessa..ü

Hyvän kuvan olet valinnut vaikeaan haasteeseen.