Pages

perjantaina, marraskuuta 29, 2013

Yhteisellä tiellä -antologian julkistamistilaisuus!

Tuoreet kirjat sylissä. Kannen kuvan on maalannut Maija Ahola.


Oulun ympäristön kynäilijät ry on tehnyt yhdistyksen ensimmäisen antologian. Kirjat saapuivat tänään painosta Liminkaan. Olen ollut mukana antologian työryhmässä.

Antologian julkistamistilaisuus järjestetään Wanhan ajan joulun yhteydessä Limingan lukion Heikki Sarvela -salissa 30.11.2013 klo 12. Kirjaa voi myös ostaa meidän yhdistyksen myyntipöydästä joulutorilla sisätiloissa.

Kirjan hinta on 20 euroa. Pehmytkantisessa kirjassa on 103 sivua sisältäen 8 sivuisen valokuvaliitteen. Kirja on painettu Kustannus HD:lla.

Yhteisellä tiellä –antologiaan on koottu Oulun ympäristön kynäilijät ry:n jäsenten tarinoita ja runoja sekä valokuvia ja kuvia maalauksista. Antologian nimi kuvastaa yhdistyksemme jäsenten yhteistä matkaa monitaiteellisella luovuuden tiellä. 

Matkalla ollaan niin Suomessa kuin kaukana ulkomailla. Tekstit kertovat myös lapsuuden rakkaista kotimaisemista ja pihapiireistä sekä tämän päivän tavallisesta elämästä. Kodista lähdetään liikkeelle ja kotiin halutaan palata. Tarinat hehkuvat lämpöä ja maistuvat todelle. Runoissa maataan riippumatossa, ihmetellään luontoa tai eksoottista ympäristöä. Niissä pohditaan elämän tärkeitä kysymyksiä ja ollaan olemassa vahvasti aistien tässä hetkessä. Runomuotokuvissa katsotaan lempeästi ja samalla tarkasti ihmistä. Mukana on myös kirjoituksia kaikenlaisista sattumuksista ja erilaisista arkielämän ilmiöistä. Jokaisessa tarinassa ja runossa on vahvasti näkyvissä kirjoittajan oma tapa ilmaista itseään ja ajatuksiaan. 

Tarinoiden ja runojen tunnelmaa täydentävät valokuvat sekä maalaukset, jotka ovat kirjoittajien omia töitä. Tervetuloa monipuoliselle poikkitaiteelliselle yhteiselle matkalle!

Antologian tekemisessä mukana ollet yhdistyksemme jäsenet: Maija Ahola, Anja Garanvölgyi, Timo Remes, Heidi Rundgren, Liisa Eklund, Vieno Myllylä, Lauri Myllylä, Pirkko Moisander, Marjatta Peräläinen, Elisa Kelhä, Anna-Maria Rönkkö, Helena Vähäsöyrinki, Pirkko Mattila, Eero Mattila, Terttu Häkkinen, Alli Kaski, Pentti Tuunainen, Terttu Välikangas, Rita Magga-Kumpulainen, Erkki Saikkonen, Anneli Tahkola ja Helena Sydänmetsä.

5 kommenttia:

Haukkapala kirjoitti...

Onneksi olkoon! Hieno saavutus.

SusuPetal kirjoitti...

Onneksi olkoon ja runsasta myyntiä myös!

Taiteilijaryhmä NamUt kirjoitti...

Onnittelut antologian julkistamisesta ja hyvää menestystä.
Siellä tekijöiden joukossa vilahteli monta tuttua nimeä.
Voisitko varata minulle yhden ja sovitaan toimitustapa:)
tarja

Hienoa!

HeidiR kirjoitti...

Kiitoksia Haukkapala ja Susu sekä Tarja! :)

Tottakai voin varata sinulle yhden, Tarja. Minähän voisin toimittaa sen sinulle sitten, kun puramme näyttelymme.

Sabina Rijal kirjoitti...

Great blog!!
Can we follow each other via gfc bloglovin and g+?

http://asweetwoorld.blogspot.com/