Pages

torstaina, marraskuuta 12, 2009

Villasukat!

On se nykyaikana kätevää, kun tämmöinen tumpelokin
voi loihtia hienot villasukat tuosta vaan!

Tytöilläni on liian vähän villasukkia. Aina yksi tai useampi sukka on hukassa. Päätin siis tarttua puikkoihin ja neuloa niitä itse lisää. Siitä on varmaan ainakin 9 vuotta, kun viimeksi olen yrittänyt neuloa villasukkaa. Jotenkin se neulominen jäi aina kesken. Nyt ei mennyt kuin kaksi päivää ja pari oli valmis! Seuraavan parin neulomisen aloitin heti. Epäilen, että jännittävä 7 Veljestä Polkka -lanka auttaa asiassa. On mielenkiintoista seurata millaista raitaa ja kuviota seuraavaksi syntyykään.

Ensimmäisen kantalapun kanssa taistelin illan. Purin ja neuloin ja purin... kunnes googlasin. Täältä löytyi hyvä ohje vasta-alkajalle.

Neulominen onkin kivaa!

7 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

REPS :D

Kait sie nyt ymmärrät miksi mie tykkään neuloa?

Jorma kirjoitti...

Villasukat ovat loistava keksintö! Terapiaa kutojalle ja palanen taivasta käyttäjälle. Olen itse vaihtanut tavalliset sukat vikkasukkiin noin kuukausi sitten ja kyllä kelpaa, ei palele ulkona eikä hikoile sisällä.
Äitimuori (78v.) kutoo niitä mielellään omalle pojalleen!

Ms. Minna kirjoitti...

Onnittelut!

Neulominen on mukavaa. Tosin olen lopettanut käsityöt selkääni suojellakseni, mutta silloin tällöin pieniä töitä voi vielä tehdä. Viimeksi neuloin vauvan sukat vanhempien luona käydessä talvella. Ne eivät vielä olleet minun vauvalle.

Allyalias kirjoitti...

Alkoi sormia syyhyttää... Olisi ihana neuloa pieniä nuttuja ja tumppuja, mutta taidot eivät riitä kovin merkittäviin suorituksiin.

HeidiR kirjoitti...

Muoriska, nyt sen ymmärrän!

Jorma, minä olen niin kylmäinen, että myös kuljen villasukissa koko talven. Mutta en sentään koko kesää.

Minna, itse olen huomannut, että hiirikäsi on parantanut virkatessa. :)

Ally, malta! Ajattelinkin, että kunhan olen saanut sukitettua oman sakin, niin neulon sinun lapsillesi sukkia myös. Ja vauvelille pienet tumput. :)

Allyalias kirjoitti...

Oi ihanaa! Paitsi sittenhän minun pitää opetella vihdoin nuo nyksän eksät ja eksän nyksät (eikäkö mitenkä päin???) että saan neulonnaisten alkuperän selvitettyä kysyttäessä ;D

On se silti helpompaa kuin sukat :)

HeidiR kirjoitti...

Ally... Nykkö sää sen paljastit?! :D

No, ei se mikään salaisuus koskaa oo ollutkaan. :P