Pages

sunnuntaina, marraskuuta 23, 2008

ValokuvaTorstai



"Kunpa nykyaikainen tiede keksisi lääkkeen, joka saisi ajan tuntumaan paljon pidemmältä, niin kuin se tuntui lapsena. Mikä upea lääke. Vuosi tuntuisi vuodelta, eikä kymmeneltä minuutilta. Aikuisuus tuntuisi pitkältä ja täyteläiseltä, eikä joltakin holtittomalta tivoliajelulta. Kuka haluaisi tällaista lääkettä? Vanhemmat ihmiset varmaankin - sellaiset, joiden kuluvan ajan taju on polkaissut kaasupoljinta.
Ja pitäisi kai keksiä myös lääke, jolla on vastakkainen vaikutus. ---"

(Douglas Coupland: Eleanor Rigby. Kustannusosakeyhtiö Sammakko 2007, suom. Katja Rosvall.)


ValokuvaTorstain 109.haaste.

perjantaina, marraskuuta 14, 2008

Heille, jotka rakastavat kissoja

Lola marraskuussa 2008/3

"Ai, pitäisikö minun jaksaa muka herätä?"

Lola marraskuussa 2008/2

"No, ota se kuva!"

Lola marraskuussa 2008

"Onx näin päin parempi? Miau?"

*******

Klikkaa kuvaa niin saat isomman näkymän eteesi (kuvat Flickr:ssä)

tiistaina, marraskuuta 11, 2008

Uuden ihmissuhteen perusta

Kun on yö ja kello lähes puoli kolme, eikä aivot anna nukkua, on parempi kirjoittaa.

Päähäni ilmestyi äsken huomionarvoisia ajatuksia, jotka on parempi kirjoittaa ylös kuin antaa valua uneen ja pois.

Mikä on tärkeää, kun aloittaa uuden ihmissuhteen? Mistä kivijalka rakennetaan?

Ehkä näillä aineksilla.

1. Ole oma itsesi, ole oma itsesi, ole oma itsesi.

Keneen haluat uuden ihmisen luovan suhteen? Sinuun vai johonkin rooliisi, mitä esität?

2. Ole rehellinen, mutta tee se toista kunnioittaen. Älä loukkaa, mutta älä piilota todellisia mielipiteitäsi!

Tämä kuulostaa vaikealta. Kuinka olla rehellinen ja kertoa mitä on sydämellä ilman, että loukkaisi toista. Mutta se on ainut oikea tie.

3. Ole rohkea. Kerro mitä haluat ja mitä et halua. Kukaan ei ole ajatustenlukija.

Tämä tietysti edellyttää sitä, että tiedät mitä haluat ja mitä et halua. Mutta sekin riittää, kun sanoo, ettei tiedä. Se on rohkeaa.

4. Uskalla luottaa, uskalla kertoa itsellesi tärkeimmistä, kipeimmistä asioista asteittain kuin kulkisit uudella jäällä askel kerrallaan.

Joka kerta, kun huomaat pystyväsi kertomaan enemmän ja enemmän, eikä se toinen mene pois, sen kestävämpi on jää. Se kantaa. Luottamus kasvaa luottamalla.

5. Pidä lupauksesi, kerro, jos teet virheitä, pyydä anteeksi ja anna anteeksi.

Ei se toinen karkaa kuullessasi, että olet inhimillinen ja erehtyväinen. Ehkä se toinen lähtee pois, jos ei koskaan kuule sinun tunnustavan yhtään virhettä ja eikä kuule sinun pyytävän anteeksi.

6. Kuuntele, ole läsnä.

Läsnäolo on kykyä olla hiljaa toisen äärellä ja kuunnella toista, vaikka toinen ei puhu. Ja kun toinen puhuu sydämestään, älä keskeytä. Kuuntele. Kyllä sinäkin saat vuorosi, kun maltat mielesi.

7. Huomioi toinen positiivisesti riittävän usein.

Tämä on sitä arjen romantiikkaa. Pieniä tekoja, pieniä sanoja. Opettele myös ottamaan vastaan toisen huomionosoitukset.

8. Anna toisen olla juuri sellainen kuin hän on. Älä yritä muuttaa häntä.

Tämä edellyttää sitä, että itsekin osaat olla oma itsesi. Silloin kun itse olet oma itsesi, vapaasti, ahdistumatta, voit antaa muidenkin olla vapaasti sitä mitä he ovat.

9. Kunnioita omia ja toisen rajoja. Älä ole liian kiltti tai liian tungetteleva.

Toisella on oikeus yksityisyyteen, omaan aikaan ja tilaan. Myös sinulla on oikeus siihen. Ja kaikkien velvollisuus on muistaa toisen ihmisen rajat. Ketään ei voi pakottaa enempään kuin hän haluaa. Tai tottakai voi toisen pakottaa vaikka mihin, keinot kyllä keksitään, mutta se ei enää ole rakkautta ja se ei ole enää hedelmällistä. Sana pakko ei saisi kuulua ihmissuhteisiin.

10. Rakasta enemmän teoilla kuin sanoilla.

Sanat ovat mukavia, niillä voi tehdä toisen iloiseksi ja onnelliseksi, mutta ilman tekoja niillä ei ole merkitystä. Sanahelinää. Vain helinää.


Tässä oli ensimmäiset 10 asiaa mitä tuli mieleen. Lista lienee loputon. Mikä vielä olisi tärkeää? Kertokaapa te.

lauantaina, marraskuuta 08, 2008

Tunnelukkotesti

Ipin sivuilta löytyi tämä mielenkiintoinen Tunnelukkotesti. Itsellänikin on myös se kuuluisa Tunnelukko-kirja.

Jokos sain sitten "puhtaat paperit"? Heh... ei sentään. Ei kai sitä muuten olisi luova, boheemi runoilijasielu, jos ei olisi muutama keskivahva tunnelukko. Mutta sitähän elämä on: tunteiden kanssa elämistä.

Asiat voidaan nähdä aina positiivista näkökulmista. ;)

perjantaina, marraskuuta 07, 2008

Omituisten otusten kerho

Maaria haastoi minut mukaan Omituisten otusten kerhoon. Jotenkin tuntuu, että olen tehnyt tämän ennenkin. Mutta teen uudestaan. Ehkä tapani ovat muuttuneet.

Haaste:

Paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

1. Puhun erittäin kovaäänisesti käydessäni lasten kanssa kaupassa. Ehkä tämä ei ole omituinen tapa. Epäkohtelias tapa se kyllä on. Me olemme oikea Kiljusten akkalauma.

2. Olen avoin hölösuu tavatessani uusia ihmisiä. Siis jotkut odottavat kuukausia tai vuosia ennen kuin avautuvat elämästään. Minä saatan kertoa jo lähes kaiken, kun kohtaan uusia ihmisiä. Joskus se järkyttää, joskus ihastuttaa.

3. Minusta on hauska kertoa omista kommelluksistani ja nauraa niille (esim. kerran esittelin asuntoani ventovieraalle metrin vessapaperisuikale housunkauluksesta roikkuen ja sen jutun kerron hyvin monelle... olin kuolla nauruun, kun huomasin jälkeenpäin asian).

4. Yritän nähdä kaikissa asioissa sen positiivisen näkökulman ja tien valoon, toivoon. Juu-u. Kyllä se on omituista tässä synkässä, pelkäävässä maailmassa. Haluan uskoa ihmisten hyvyyteen.

5. Välitän ulkonäöstäni vaihtelevasti. Minulla siis ei ole oikein mitään imagoa, kai. Yhtenä päivänä saatan näyttää boheemilta runoilijalta, toisena päivänä kunnon perheenäidiltä, kolmentena päivänä olen seksikäs kolmekymppinen, neljäntenä päivänä hieman väsynyt ja likainen, viidentenä päivänä jotain ihan muuta ja kuudentena päivänä olen omituinen hiippari. Sanotaanko, että yhtenä päivä riittää, että kampaan hiukset ja pesen hampaat, toisena päivänä meikit naamaan ja hiukset kuntoon sekä siistit vaatteet päälle (kun tuon teen niin olen huomannut, että minua teititellään ja rouvitellaan kaupassa... hassua... ihmiset katsovat niin pukeutumiseen).

*****

HUH, olipas vaikeaa! Pidän itseäni jo niin normaalina, että ihan oikeasti piti miettiä omia omituisuuksia. Ihan nuokaan 5 omituisuutta minusta nyt niin omituisia ole yksityiselämässäni ja pienessä piirissäni. Mutta vertasinkin suureen harmaaseen massaan itseäni...

Haastan seuraavat henkilöt:

Muoriska
Piituski
Ipi
Kristiina
Harri

torstaina, marraskuuta 06, 2008

I niin kuin ILO

Sain Ipiltä I:n

Ohje:

Kommentoi tähän postaukseen ja minä annan sinulle kirjaimen.
Kirjoita blogiisi 10 sanaa, jotka alkavat kyseisellä kirjaimella
ja lisää mukaan selostus, mitä kyseinen sana sinulle merkitsee ja miksi.

Kirjoitin 10 sanaa hyvin, hyvin nopeasti ajattelematta. Nyt ajattelen, että miksi...

Ipi

Ipi antoi I:n. Oliko siinä jokin tarkoitus? Tuliko I häneltä vahingossa? Ipi on äärimmäisen täynnä ajatuksia, syvyyttä, luovuutta, voimaa ja ideoita. Eikä hän vielä tajua kuinka ainutlaatuista se on tässä tyhjässä maailmassa. Mutta jonain päivänä hän huomaa sen, lopullisesti.

Ilo

Ilo on pulppuvaa, tarttuvaa, hersyvää ja aitoa. Pienet asiat tekevät iloiseksi. Suuren asioiden äärellä yleensä ollaan hiljaa. Pienet asia, suuri ilo.

Inho

Mikä inhottaa? Haisevat sukat, oksennus, uloste, pilaantunut ruoka, koirankakka, räkä. Tuollaiset asiat inhottavat minua. En inhoa ihmisiä.

Isku

Nyrkinisku.

Irvistys

Koira irvistää, kun se on käyttäytyy uhkaavasti. Se paljastaa hampaansa ja murisee. Ihminen paljastaa hampaansa hymyillessään. Tekohymy on aikamoinen irvistys.

Intellektuelli

Kai se on muka jotain hienoa. Se on sivistyssana. Väärinpäin kirjoitettuna se on illeutkelletni. Se kuulostaa oikeastaan jopa paremmalta.

Ilta

Ilta on aina ennen yötä. Ennen loppua on hämärää. Ilta voi olla pehmeä tai uhkaava. Ilta antaa lupauksen, jonka yö ottaa pois.

Ikkuna

Edessäni on musta ikkuna, koska kirjoitan tätä myöhään illalla. Näen oman heijastukseni. Silmiin ei voi luottaa. Ikkunalasi on läpinäkyvää.

Ipana

Ei meillä ipanoita ole. Meillä on kakaroita. Ipanoita on sarjakuvissa.

Irkkaus

Harrastin tuota kesällä paljon. Vähän liikaa. Nyt en enää irkkaile niin paljon. Irkkaus on kivaa.


Nyt on teidän vuoronne.
Minkä kirjaimen haluatte?